ukenru
vr-rozglyane-vidminu-dozvoliv-na-perevezennya-mizh-ukrayinoyu-ta-bilorussyu

ВР розгляне відміну дозволів на перевезення між Україною та Білоруссю

 • 14984 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Кабінет міністрів України запропонував парламентарям ратифікувати Протокол про міжнародне автомобільне сполучення для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень транспортними засобами без дозволів між Україною та Білоруссю. Відповідний законопроект зареєстровано на сайті ВРУ, передає УНН.

Ринок автомобільних перевезень непередбачуваний, тому виникла необхідність створити максимально сприятливі умови для українських перевізників, пояснюють ініціатори.

До 2017 року спостерігався надзвичайний дефіцит в двосторонніх дозволах Республіки Білорусь. Вже на початку вересня в українських перевізників не було потрібних документів, що призводило до простоїв, великої соціальної напруги та невдоволення серед перевізників.

"Так, у 2015 році квота дозволів для двосторонніх перевезень становила 20 500 штук, у 2017 році - 22 000 штук, натомість у 2020 році ми маємо 37 000 дозволів для двосторонніх перевезень. Білоруська Сторона завжди вказувала на необхідність паритету в перевезень і наразі цей паритет досягнуто", - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, звільнення від дозволів на нерегулярні пасажирські перевезення дозволить залучити додатковий пасажиропотік, який з кожним роком тільки збільшуватиметься, вважають ініціатори.

Українські Національні Новини

Політика