ukenru
vr-priznachila-tkachenka-novim-ministrom-kulturi-ta-informatsiynoyi-politiki-ukrayini

ВР призначила Ткаченка новим міністром культури та інформаційної політики України

 • 30148 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови №3585 про призначення Олександра Ткаченка на посаду Міністра культури та інформаційної політики України. Відповідне рішення підтримали 263 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Так, нардепи підтримали кандидата Олександра Ткаченка на посаду Міністра культури та інформаційної політики України. Раніше в.о. очільниці цього міністерства виконувала Світлана Фоменко.

"Під час кризи ми об’єднались усією культурною галуззю. Дякую їм за це. Завдяки єднанню ми відстояли бюджет на культуру… Ми і надалі маємо працювати разом. Пріоритет номер один - відновити фінансування цієї галузі, другий - посилити фінансування цієї галузі. І врешті-решт завершити реструктуризацію міністерства, формування агентств, адмінспроможність Мінкульту та провести аудит. Реальна цифра, що потрібно спрямувати на підтримку культури та туризму - 3-4 млрд грн, щоб вижити і повернути можливості для розвитку", - розповів новопризначений очільник Мінкульту Ткаченко.

Зазначимо, парламентарі підтримали дострокове припинення повноваження нардепа Ткаченка 299 голосами.

Довідка УНН: Олександр Ткаченко - народився 22 січня 1966 року у Києві. У 1990 році закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У квітні 1999 року очолив "Новий канал". З січня 2000 по травень 2001 року був радником прем'єр-міністра України Віктора Ющенка (на громадських засадах), а у 2003 році став неформальним керівником медіагрупи StarLightMedia (телеканали "Новий канал", "ICTV", "СТБ").

У серпні 2004 склав повноваження керівника холдингу, а в січні 2005 року - покинув "Новий канал". З серпня 2008 року по 19 серпня 2019 року обіймав посаду генерального директора групи "1+1 медіа", в яку входять телеканали "1+1", "2+2", "ТЕТ", "ПлюсПлюс", "Бігуді" та багато інших.

Зазначимо, що Ткаченко на дострокових парламентських виборах 2019 року зайняв 9-е місце у попередньому списку партії "Слуга народу" та очолив Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Раніше в УНН повідомлялося, що у ВРУ зареєстрували проекти постанов про призначення очільників двох міністерств — міністерства культури та інформаційної політики (№3585) та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів (№3586).

Нагадаємо, Арахамія пояснив вибір кандидатури Ткаченка на посаду міністра культури.

Українські Національні Новини

Політика