vpevnenyi-shcho-ukraina-proide-tsiu-zymu-maiemo-velykyi-dosvid-balansuvannia-enerhosystemy-ministr-enerhetyky

Впевнений, що Україна пройде цю зиму, маємо великий досвід балансування енергосистеми - міністр енергетики

 • 31659 переглядiв

Герман Галущенко заявив про готовність енергосистеми до зими, незважаючи на загрози атак РФ. Міністр наголосив на унікальному досвіді України в балансуванні енергосистеми в умовах війни.

Глава міністерства енергетики Герман Галущенко впевнений, що в українській енергоситемі ситуація буде поліпшуватися. Незважаючи на умови війни та ймовірні атаки рф, енергетики спроможні контролювати ситуацію; відповідний досвід балансування системи в умовах війни немає жодна країна світу. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики України.

Деталі

Я чув такі експертизи весь минулий рік, про те що буде все погано і зимою усі замерзнуть. Я ми пройшли минулу зиму ви пам’ятаєте. Три зими ми пройшли, це вже четверта. Я впевнений, що ми пройдемо. Я закликаю, покладайтесь на офіційні джерела. Покладайтесь на енергетиків. Кожен енергетик сьогодні, насправді, - це герой, який воює на своєму робочому місті. Іноді ціною власного життя 

- повідомив Герман Галущенко.

Посадовець водночас нагадав, що війна триває і, відповідно, існує загроза впливу, або масованих атак з боку рф. Але не слід у цьому попередньо будувати прогнози.

В "Укренерго" розповіли, як вимикатимуть світло на вихідних 26.07.24, 18:05

У війні дуже важко будувати прогнози, тому я завжди кажу, що оті експерти, які будують прогнози, - я їм не довіряю.

- сказав Галущенко.

Неможна сказати на сьогодні куди буде удар. Насправді ми маємо великий досвід балансування системи в умовах війни, і жодна країна світу навіть приблизно до цього не підходила. Важливо довіряти нам, наголосив міністр енергетики України.

Нагадаємо

Після ремонту до енергосистеми підключено атомний блок, що зменшить дефіцит електроенергії. У західних та південних регіонах обмеження діють з 18:00 до 24:00, в інших - цілодобово.

"Укренерго" у серпні почне перші аукціони на послуги маневрової генерації - Кудрицький26.07.24, 17:00

Популярні

Новини по темі