ukenru
vpershe-za-ves-chas-isnuvannya-khadzhu-saudivski-zhinki-soldati-okhoronyayut-mekku

Вперше за весь час існування Хаджу саудівські жінки-солдати охороняють Мекку

 • 30208 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Перша група саудівських жінок-солдатів вийшла на службу для роботи в найсвященніших місцях ісламу, де вони допомагають забезпечити щорічне паломництво Хаджу. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

З квітня десятки жінок-солдатів стали частиною служб безпеки країни, які стежать за паломниками в Мецці і Медині, місцях зародження ісламу.

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд провів соціальні та економічні реформи в рамках планів модернізації консервативного мусульманського королівства і залучення іноземних інвестицій в рамках прагнення до диверсифікації.

Згідно зі своїм планом реформ, відомому як "Бачення 2030", наслідний принц зняв заборону на водіння автомобілів для жінок, дозволив дорослим жінкам подорожувати без дозволу опікунів і надав їм більший контроль над сімейними справами.

Але план реформ супроводжувався придушенням інакомислення, в тому числі активістів за права жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саудівська Аравія вакцинуватиме дітей

Додамо

Саудівська Аравія обмежує Хадж для своїх громадян і жителів інших країн другий рік поспіль, забороняючи мільйонам паломництво з-за кордону у відповідь на пандемію коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу