vpershe-za-24-roki-vcheni-pomitili-madagaskarskogo-spivochogo-ptakha

Вперше за 24 роки вчені помітили мадагаскарського співочого птаха

 • 1751831 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У цьому році вченим перший раз за 24 роки вдалось зафіксувати мадагаскарського співочого птаха, смаглявого тетраки, що мешкає на Мадагаскар, передає УНН з посиланням на France24.

Деталі

У середу вчені вперше за останні 24 роки помітили мадагаскарського співочого птаха, смаглявого тетраки, що живе на Мадагаскарі. Адже орнітологи припускали, що цей вид птахів міг вимерти.

Останнє задокументоване спостереження про птаха було зафіксовано у 1999 році, у тропічних лісах північно-східного Мадагаскару.

У грудні міжнародна група дослідників під керівництвом американського фонду Peregrine Fund проїхала 40 годин і півдня йшла пішки до того місця, де востаннє бачили рідкісного птаха.

На місці група виявила, що більшість лісу було знищено і перетворено на ферми для виробництва ванілі.

Через вісім днів, один із членів команди Джон Міттермайєр, нарешті помітив схожого птаха, який стрибав через густий підлісок на землі біля кам'янистої річки. Помітивши це, чоловік зробив світлину.

Ще одна смаглява тетрака була виявлена іншою командою. Птах проводив більшу частину часу в густій рослинності недалеко від річки, імовірно вишукуючи комах.

Доповнення

Більша частина мадагаскарських птахів – близько 115 видів – є ендеміками, тобто більше ніде не зустрічаються.
Смаглява тетрака входить у десятку найбільш розшукуваних втрачених птахів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    YouTube звинуватили у зборі даних про дітей у Великій Британії

     • 1214716 переглядiв