ukenru
vpershe-v-istoriyi-ukrayinu-obrali-do-odnogo-z-organiv-oon

Вперше в історії: Україну обрали до одного з органів ООН

 • 194648 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Україну було обрано до складу трьох органів в рамках Економічної і Соціальної Ради ООН. Про це у середу повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України, пише УНН.

Цитата

"Україна вперше була представлена до складу Постійного форуму з питань корінних народів на період 2023-2025 років, куди був номінований представник кримськотатарського народу Сулейман Мамутов. Український кандидат здобув перемогу переважною більшістю голосів, обійшовши при цьому представника від рф", - повідомили в міністерстві.

Деталі

Зазначається, що у рамках Постійного форуму Україна буде докладати максимальних зусиль задля забезпечення прав та свобод представників корінних народів, зокрема і на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

У складі Форуму українська сторона продовжить процес реалізації колективних прав корінних народів та розробляти рекомендації з метою повного застосування положень Декларації ООН про права корінних народів.

"Україну також було обрано до складу Комісії зі становища жінок та Комісії з соціального розвитку на період 2023-2027 років, які є важливими майданчиками, зокрема для протидії злочинам росії", - зазначили в МЗС.

За даними дипвідомства, в рамках цих органів наша держава продовжить роботу із забезпечення прав жінок та сприянню соціальному захисту населення України у воєнний та мирний час.

Нагадаємо

Минулого місяця Генасамблея ООН прийняла резолюцію про припинення участі росії в Раді з прав людини.

Українські Національні Новини

Суспільство