voroh-pochav-vykorystovuvaty-velyki-silskohospodarski-drony-na-okupovanii-chastyni-khersonshchyny-shcho-vidomo

Ворог почав використовувати великі сільськогосподарські дрони на окупованій частині Херсонщини: що відомо

 • 23793 переглядiв

Окупанти тестують сільськогосподарські дрони для доставки боєприпасів на островах Дніпра. Безпілотники можуть переносити до 40 кг вантажу на 15 км та використовуватися як ретранслятори сигналу.

Росіяни почали використовувати великі сільськогосподарські дрони для доставки військових вантажів на окупованій частині Херсонської області. Про це пише Мілітарний з посиланням на росЗМІ, повідомляє УНН.

Зазначається, що безпілотники проходять випробування на островах у нижній течії річки Дніпро. Великі квадрокоптери і гексакоптери щоночі скидають на російські позиції снаряди та протитанкові міни для руйнування укріплень та знищення живої сили і техніки.

Вони щоночі скидають на російські позиції снаряди та протитанкові міни для руйнування укріплень та знищення живої сили і техніки.

Видання припускає, що російська армія наразі не має великої кількості апаратів такого класу. БПЛА великої вантажопідйомності, які проходять випробування, ймовірно, створені на базі китайських та російських агродронів. Заявлено, що деякі з них здатні перевозити до 40 кілограмів на відстань до 15 кілометрів.

Окрім того, шо дрони можуть доставляти вантажі на передову, їх також можна використовувати як ретранслятори сигналу для малих дронів, щоб збільшити дальність їх застосування, а також як важкі бомбери.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін підтвердив інформацію, що ворог почав використовувати нові дрони, які, ймовірно, призначені для відстеження засобів протиповітряної оборони та збору інформації.

Маємо інформацію про нові дрони, які використовує рф. Випадки їх застосувань наразі одиничні. Відомо, що візуально вони дуже подібні на дрони-камікадзе типу "Shahed", однак не несуть вибухівки. Ймовірно це свідчить про те, що на відміну від ударних БПЛА, які завдають ударів, виявлені нові зразки призначені для відстеження наших засобів протиповітряної оборони, збір інформації, фіксація пошкоджень за результатами ракетних та атак ударних безпілотних літальних апаратів. Більш детальну інформацію буде можливо встановити після призначення відповідних експертиз та передачі об’єктів для досліджень

- зазначив Рувін.

Популярні

Новини по темі