ukenru
vooz-vislovlyuye-sturbovanist-z-privodu-oslablennya-obmezhen-covid-19-na-igrakh-yevrokubka

ВООЗ висловлює стурбованість з приводу ослаблення карантинних обмежень на іграх ЄВРО-2020

 • 13613 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я у вівторок заявила, що стурбована ослабленням обмежень на Covid-19 країнами, що приймають матчі Євро-2020, зазначивши, що в деяких з них вже спостерігається зростання випадків захворювання. Про це повідомляє AFP передає УНН.

Цитата

"ВООЗ стурбована ослабленням обмежень в деяких приймаючих країнах, - сказав Робб Батлер, виконавчий директор Європейського регіонального бюро ВООЗ. - Деякі стадіони, на яких проводиться турнір, тепер збільшують допустиму кількість глядачів".

Деталі

За словами Батлера, в деяких "містах-організаторах захворюваність Covid-19 в регіонах, де будуть проводитися матчі, вже росте".

В регіонах, де рівень інфікування зростає, Європейське регіональне бюро ВООЗ закликало відповідні міста "діяти швидко".

"Вивчаючи досвід, ми повинні швидко реагувати на сигнали, що свідчать про зростання числа випадків. Розширення тестування і секвенування, посилення відстеження контактів і швидке створення дуже високого рівня вакцинації серед уразливих і найбільш схильних до ризику", - додав він.

Міста, що приймають єврокубок

У вівторок Велика Британія оголосила, що більше 60 000 глядачів будуть допущені на стадіон Уемблі в Лондоні на півфінал і фінал турніру.

Спочатку планувалося обмежити натовп до 40 000 людей.

УЄФА також веде переговори з урядом Велико Британії про ослаблення обмежень на поїздки, щоб дозволити до 2 500 VIP-персонам бути присутніми на фіналі 11 липня.

У Данії дозволена аудиторія на матчах також була збільшена до 25 000 з 16 000 глядачів. Більш високий показник кількості глядачів було вперше застосовано для гри минулого четверга між Данією і Бельгією.

У Будапешті на стадіоні "Пушкаш", що вміщає 68 000 людей, гра була зіграна при повній заповненості стадіону.

УЄФА також позбавила два міста, Дублін і Більбао, можливості проведення матчів турніру, оскільки дозволена місткість була занадто низькою.

Серед приймаючих міст, зокрема, російський Санкт-Петербург повідомив про зростання кількості хворих в останні дні.

Тим часом, в іспанській Севільї і в Римі, по завіреннях італійської влади, збільшення випадків Covid-19 не виявлено.

Хоча ситуація в Європі за останні два місяці покращилася, ВООЗ, проте, закликає до збереження обережності.

Українські Національні Новини

Суспільство