ukenru
vooz-spivpratsyuye-z-virobnikami-vaktsin-vid-koronavirusu-z-15-krayin

ВООЗ співпрацює з 15 виробниками вакцин від коронавірусу

 • 12681 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. В даний момент Всесвітня організація охорони здоров'я співпрацює з 15 виробниками потенційних вакцин від коронавірусу. Про це повідомляла в Twitter керівник департаменту імунізації ВООЗ Кейт О'Брайен, пише УНН.

"Ми працюємо з усіма виробниками, у яких є вакцини, які проходять випробування на ефективність... Таким чином, є 15 виробників, які зв'язалися з нами, вважаючи, що у них є дані, необхідні для відповідності найвищим стандартам, і ми ведемо обговорення з усіма цими виробниками", - заявила О'Брайен.

Вона зазначила, що на даний момент тільки вакцина, розроблена американською компанією Pfizer і німецької BioNTech, включена в список препаратів, рекомендованих ВООЗ для екстреного використання.

В даний момент, за її словами, організація проводить оцінку вакцин від AstraZeneca і китайської компанії Sinofarm. Ймовірно, список препаратів для екстреного застосування буде розширено вже в найближчі тижні.

Вона також додала, що ВООЗ рекомендує розробникам вакцин проводити дослідження з включенням в нього вагітних і годуючих жінок, для того щоб в подальшому було зрозуміло чи можна рекомендувати цей препарат даній категорії людей.

Українські Національні Новини

Здоров'я