ukenru
vooz-pidtverdila-200-atak-na-medzakladi-v-ukrayini-cherez-vtorgnennya-rf

ВООЗ підтвердила 200 атак на медзаклади в Україні через вторгнення рф

 • 213004 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підтвердила 200 нападів на медичні установи в Україні з початку повномасштабної війни, заявив у вівторок генеральний директор Тедрос Адханом Гебрейєсус, закликавши росію "зупинити цю війну", пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Виступаючи з Києва після дводенного візиту в Україну, Тедрос сказав, що він "глибоко вражений" побаченим і почутим.

Тедрос сказав, що атаки на медичні установи "мають припинитися", додавши: "Є ліки, які не може доставити ВООЗ, і яких Україна потребує більше, ніж будь-чого іншого, — це мир".

"Тому ми продовжуємо закликати росію зупинити цю війну", - сказав він. 

Тедрос сказав, що обговорив ситуацію у сфері охорони здоров'я у країні з українською владою та зазначив, що ВООЗ продовжить підтримувати систему охорони здоров'я України.

"Моє послання всім жителям України полягає в тому, що ВООЗ підтримує вас", - сказав він.

Очільник ВООЗ заявив, що, попри розруху, він також бачив надзвичайну стійкість в Україні, коли люди намагаються відновити своє життя.

"Моє перебування тут дуже вплинуло на мене особисто", - сказав він.

"Як людина, яка виросла у зоні бойових дій, я надто добре розумію, що відчуває народ України. Я знаю наслідки, я знаю спустошення війни не з чуток, і мені було дуже, дуже сумно, коли росія вторглася в Україну", - підсумував голова ВООЗ.

Доповнення

Від початку війни внаслідок ворожих обстрілів загинуло 10 лікарів, пошкоджено близько 500 лікарень, повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Українські Національні Новини

Політика