ukenru
volker-rozumiye-scho-shtuchnimi-metodami-miru-na-donbasi-dosyagti-ne-mozhna-zerkal

Волкер розуміє, що штучними методами миру на Донбасі досягти не можна - Зеркаль

 • 8100 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Протягом останнього року спецпредставник США у справах України Курт Волкер зрозумів, що не можна штучними методами досягнути миру на Донбасі. Про це сьогодні сказала заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль в ефірі радіо НВ, передає УНН.

“Мені здається, що за цей останній рік, який Курт Волкер займається питанням України, а саме нашим Сходом, він вже розуміє, що до чого і як відбувається. Для нього цілком зрозумілим є те, що не можливо штучними методами створити мирну ситуацію на Донбасі. І не можливо замиритися. Це те, чого хоче Захід від нас: щоб ми створили щось і щоб воно якось завмерло”, — сказала заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грицак передав Волкеру понад 400 свідчень військових злочинів РФ

Відповідаючи на запитання про те, що значить досягнення миру на Донбасі штучними методами, Зеркаль: “Є такий „план Штайнмаєра“, який дуже любить пан Лавров. Але він не передбачає повернення до мирного існування в рамках кордонів України відразу. Він передбачає, все ж таки, те, що пов’язане з лінією зіткнення, проведенням виборів. Ми виходимо з того, що нам важливо не просто запровадити миротворчу місію, нам важливо повернутися в наші кордони і забезпечити мирне існування всіх громадян”.

Раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати готові вести з Росією переговори щодо України з будь-яким представником, якого обере Кремль. 

Українські Національні Новини

Політика