ukenru
volker-rozpoviv-pro-pershiy-transh-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-vid-ssha

Волкер розповів про перший транш військової допомоги Україні від США

 • 25593 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Конгрес США може повідомити про перший транш військової допомоги Україні на початку 2019 року. Про це в інтерв'ю виданню "День" сказав спецпредставник держдепартаменту США в Україні Курт Волкер, передає УНН.

"Ми маємо дуже тісне оборонне співробітництво з Україною. У нас є люди, які допомагають Україні навчаннями Збройних сил. Ми маємо радників в Збройних силах, а також в Міністерстві оборони. Ми надаємо обладнання, а також відкриті до продажу озброєння Україні", - сказав Волкер.

Він нагадав про те, що Сполучені Штати скасували заборону на летальну оборонну допомогу Україні, а також про те, що в Україні на постійній ротації працюють американські спеціалісти. Волкер також згадав 250 млн доларів військової допомоги Україні, які будуть виділені через Конгрес.

"Я допускаю, що про перший транш згаданої військової допомоги Конгрес повідомить на початку нового року. І, можливо, при цьому йтиметься про можливості ВМС, протиповітряної оборони. Другий транш буде наданий пізніше, в наступному ж році", - сказав американський дипломат.

Він підкреслив, що США будуть координувати свої дії щодо специфічних систем разом з українськими представниками зокрема, щоб знати їхні потреби.

Нагадаємо, слідом за палатою представників, сенат США підтримав виділення 250 млн дол. допомоги для безпеки України із засобами на летальну зброю в законі про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони".

Українські Національні Новини

Політика