ukenru
volker-nazvav-peregovori-iz-surkovim-konstruktivnimi-pro-datu-nastupnoyi-zustrichi-promovchav

Волкер назвав переговори із Сурковим конструктивними, про дату наступної зустрічі промовчав

 • 9786 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер позитивно відгукнувся про хід переговорів з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, які пройшли в п'ятницю в Дубаї. Про це К.Волкер розповів під час телеконференції, відповідаючи на запитання кореспондента УНН.

"Цього разу, я думаю, було більше відкритості в обговореннях про більш широкий мандат миротворчих сил, більш широкий географічний район їх охоплення, про те, як це буде відповідати загальному мінському протоколу, і про те, як будуть проведені вибори. Було дуже конструктивне обговорення, зокрема щодо модальності (місії ООН): як добиратися з однієї точки в іншу. Ще подивимося: російська сторона збирається повернутися до нас з переглянутою пропозицією про те, яке у них бачення роботи, і ми подивимося на це. І у нас до цього моменту немає відомостей про дату зустрічі", - пояснив К.Волкер.

Він також повідомив, що не знає, коли пройде наступний обмін утримуваними на Донбасі, але сказав, що сторони працюють над цим питанням.

"Я не в курсі будь-яких конкретних чисел або якихось конкретних термінів; що я знаю, так це те, що робота ведеться. І Тристоронньої контактною групою, і іншими каналами", - розповів спецпредставник США.

Як повідомляв УНН, Владислав Сурков обговорив з Куртом Волкером обговорили обмін утримуваних осіб на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика