voienni-zlochyniv-rosii-proty-myrnoho-naselennia-zs-rf-vbyla-trokh-ta-poranyla-shistokh-liudei-na-donechchyni

Воєнні злочини росії проти мирного населення: зс рф вбили трьох та поранили шістьох людей на Донеччині

 • 35505 переглядiв

російські війська вбили трьох цивільних осіб і поранили шістьох у Донецькій області; влада розпочала розслідування воєнних злочинів.

За даними Донецької обласної прокуратури, російські окупанти, вдаривши по Авдіївці, Селидовому й населеному пункту Прогрес, Покровського району, - вбили трьох та поранили шістьох людей. Розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, передає УНН.

Армія рф вбила трьох та поранила шістьох людей на Донеччині – розпочато розслідування

-  повідомляє телеграм-канал Офісу Генерального прокурора.

Деталі

За даними слідства, 30 грудня 2023 року окупанти нанесли ракетний удар по м. Авдіївці. Вказується, що засіб ураження влучив в город неподалік приватного домоволодіння, - отримавши осколкові рани, на власному подвір’ї загинула 76-річна жінка.

Невдовзі російські війська обстріляли м. Селидове. Згідно з інформацією слідства, ймовірно використовувалась ракета "Іскандер-М". В результаті, від отриманих тілесних ушкоджень, несумісних з життям, загинула місцева мешканка 60 років, а її 36-річний син дістав поранення й нині перебуває в лікарні.

В результаті обстрілу зс рф, крім вищезазначних фактів, отримали травми двоє чоловіків 25-ти і 31 року та жінка 65 років, а також двоє жінок 68 і 76 років.

Вказується також про факти пошкодження 38 приватних домоволодінь та лінії електропередач.

Усім постраждалим надається екстрена медична допомога, чотирьох з них ушпиталено до хірургічного відділення – інформує відомство.

Зазначається, що під вогнем російської армії опинилося і с. Прогрес Покровського району. Там загинула жінка 73 років, яка на момент атаки перебувала вдома.

Доповнення

Прокурори вживають всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф проти мирного населення регіону.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо

В результаті ракетного удару російської армії по місту Селидове, Покровського району, Донецької області - 1 людина загинула та 6 місцевих жителів постраждало.

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Масований обстріл Києва: кількість жертв зросла до 17

     • 45272 переглядiв