vnesok-u-prodovolchu-bezpeku-u-mkhp-gromadi-rozpovili-podrobitsi-konkursu-sadi-dlya-peremogi

Внесок у продовольчу безпеку: у “МХП-Громаді” розповіли подробиці конкурсу “Сади для перемоги”

 • 139463 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Два з половиною мільйонів гривень на гранти в межах конкурсу “Сади для перемоги” виділили Благодійний фонд “МХП-Громаді”, проєкт "Супровід урядових реформ в Україні" та АТ "Укргазвидобування". А все для того, аби допомогти громадам з реалізацією ідей з розвитку сільського господарства та самозабезпечення продуктами харчування задля продовольчої безпеки українців. Про це на пресконференції розповіла директорка Фонду “МХП-Громаді” Тетяна Волочай, передає УНН.

Цитата

“Завдяки цьому конкурсу спільно з партнерами ми можемо допомогти громадам розв’язати важливу проблему дефіциту продовольства. Велика кількість людей були змушені переїхати в інші місця, і підтримка продовольчої безпеки громад, які стали для них новою домівкою, є принципово важливою. Потрібні для цього ресурси вже є в самих громадах. Адже цей конкурс для тих, хто має землю, вміє на ній працювати, знає, як зберегти продукцію, організувати її переробку чи безперервне вирощування. "Сади для Перемоги" – це насамперед про згуртування, об’єднання зусиль та можливостей заради продовольчої безпеки не лише окремих громад, але всієї України”, - зазначила Волочай.

Про конкурс

Конкурс “Сади для перемоги” реалізується у Сумській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Харківській, Полтавській, Львівській, Черкаській та Дніпропетровській областях.

Подаватися на гранти можуть органи місцевого самоврядування самостійно чи у співпраці з іншими громадами, комунальними установами, малими та середніми фермерами, кооперативами, асоціаціями та об’єднаннями виробників сільськогосподарської продукції. Переможці зможуть отримати до 250 тис. грн на втілення своїх проектів. Заявки приймаються до 30 листопада.

Конкурс реалізується у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України з метою підвищення продовольчої безпеки громад, розвитку вирощування, переробки, зберігання вирощеної сільськогосподарської продукції та підвищення зайнятості населення.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який був створений у 2015 році для сприяння комплексному розвитку громад та інститутів громадянського суспільства в Україні. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський виступить на осінній сесії ПАРЄ

     • 130515 переглядiв

    ЗСУ показали "тактичне перегрупування" окупантів під Лиманом

     • 280103 переглядiв

    кремль "зробив акцент" на військових діях

     • 192328 переглядiв

    Сенат США схвалив законопроект з 12 млрд дол. допомоги Україні

     • 235091 переглядiв