ukenru
vnaslidok-vibukhu-gazu-v-nigeriyskomu-lagosi-zaginuli-5-lyudey-u-tomu-chisli-ditina

Внаслідок вибуху газу в нігерійському Лагосі загинули 5 людей, у тому числі дитина

 • 16874 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У вівторок внаслідок вибуху газу в Лагосі, найбільшому місті Нігерії, загинули щонайменше п'ять людей, зокрема дитина. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Цитата

"Загинули четверо дорослих - троє чоловіків і одна жінка - і 10-річний хлопчик внаслідок інциденту", - повідомив представник з Національного агентства з надзвичайних ситуацій Ібрагім Фарінлойє, додавши, що рятувальна операція все ще продовжується.

Деталі

Пожежа виникла після вибуху газового балона в магазині у густонаселеному районі Мушин у Лагосі.

Причина вибуху поки не відома, але влада підозрює, що один із газових балонів вибухнув внаслідок пожежі поряд із газовим цехом.

Повідомляється, що один із загиблих - мотоцикліст, який потрапив у сильну пожежу, проїжджаючи повз місце події. Внаслідок пожежі було знищено три магазини, шість будинків та близько 12 автомобілів.

Доповнення

Вибухи газу звичні в густонаселених країнах Африки, особливо в Лагосі, місті з населенням понад 14 мільйонів людей. Один з останніх стався в жовтні 2020 року, коли в результаті вибуху на заправній станції загинули вісім людей і було знесено багато будинків.

Два місяці тому уряд штату Лагос створив команду для моніторингу торгових точок, де зберігається газ у промислових кількостях, та проведення аудиту безпеки у штаті. На даний момент було обстежено 1 850 місць, з яких 15 було закрито за невідповідність стандартам безпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу