vms-ukrainy-znyshchyly-28-rosiiskykh-korabliv-pletenchuk

ВМС України знищили 28 російських кораблів - Плетенчук

 • 26924 переглядiв

Українські ВМС знищили 28 російських кораблів, включаючи підводний човен, три ракетоносці і два нових кораблі, що представляють всі класи від флагманського ракетного крейсера до ракетних катерів і патрульних кораблів, значно зменшивши військово-морський потенціал росії в Чорному морі.

Військово-морські сили України досягли значного успіху у протидії російському агресору в Чорному морі. Загальна кількість знищених ворожих кораблів сягнула 28 одиниць. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук на брифінгу, передає УНН.

"Загальна цифра дорівнює 28, з урахуванням знищеного підводного човна "Ростов-на-Дону", який було уражено в сухому доці. Але важливим є фактор не тільки кількісний, але й якісний показник. Серед знищених кораблів – три носії крилатих ракет, підводний човен і два нових кораблі, найновітніших – "Аскольд" і "Циклон", це й фактично представники всіх класів, починаючи від флагмана, який був ракетним крейсером, і закінчуючи ракетними катерами, закінчуючи одиницями, які призначені для перекидання невеликої кількості десанту та патрулювання, такі як: "Раптор", "Серна", "Тунець", – зазначив він.

Юсов про вихід кораблів рф з Чорного моря: про повний відступ говорити не можемо, але спроможності росіян знизилися17.07.24, 15:24

Нагадаємо

У понеділок, 15 липня, останній сторожовий корабель Чорноморського флоту росії вийшов з окупованого Криму.

Популярні

Новини по темі

ВМС України знищили 28 російських кораблів - Плетенчук

 • 26924 переглядiв

У Польщі збудували базу для американських військових

 • 12787 переглядiв