ukenru
vlada-imituye-reformu-mistobudivnoyi-galuzi-de-prodovzhuye-kvitnuti-koruptsiya-zmi

Влада імітує реформу містобудівної галузі, де продовжує квітнути корупція - ЗМІ

 • 9618 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У містобудівній галузі України процвітає корупція попри намагання зробити вигляд її реформування з боку зацікавлених осіб. Про це йдеться в матеріалі "112 Україна", передає УНН.

"Ні для кого не є таємницею, що імітація реформування містобудівної галузі відбувається під тотальним контролем голови комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевої самоврядності, регіонального розвитку і містобудування Андрія Клочка, а також його помічника Олександра Сергієнка. Як повідомляють ЗМІ, саме помічник нардепа є "головним натхненником" сумнівних новацій в містобудуванні, і він же "наглядає" за роботою контролюючих відомств – ліквідованої, але працюючої Держархбудінспекції (ДАБІ) та Державної інспекції містобудування (ДІМ), сформованою їй на заміну, та Державної сервісної служби містобудування (ДССМ)", - йдеться в статті.

Там також згадують про колишніх підлеглих "батька сучасної корумпованої системи Держархбудінспекції" – Олексія Кудрявцева, котрих зараз призначили займатися реформуванням галузі.

"Це Юрій Васильченко – голова ДІМ, Олексій Башкіров – голова ДССМ та Богдан Федоренко – в. о. голови ДАБІ. Особливістю підбору кадрів стала тотальна відсутність керівного досвіду та власної думки нових керманичів новостворених органів. Незважаючи на абсурдність таких призначень, відомі ляльководи вміло зробили цих хлопців віртуальними топ-менеджерами державного управління, просто створивши відповідні сторінки у соціальній мережі Facebook. Якщо дослідити публікації, то можна побачити, що їх веде один професійний SMMщик, таким чином заховавши за цією інформаційною завісою справжню діяльність із монетизації дозвільних функції ДАБІ за допомогою Федоренка", – зазначають ЗМІ.

За їхніми спостереженнями, якщо полишити "віртуальний світ" реформаторів, то в реальності у галузі будівництва корупція ще більше процвітає. Так, тільки за останній тиждень у двох областях відбулися затримання посадовців ДАБІ.

"Як бачимо, кадрова політика навіть в адмініструванні корупційних схем Клочка – Сергієнка є цілком провальною. Адже будь-яка діяльність, в тому числі корупційна, потребує професійного підходу. А ці "схематозники", відбираючи на посади "вірних", розраховують на те, що вони ще й розумні. Загалом для "Слуги народу" схема – цілком працююча. Запит суспільства на знищення корупційних схем у будівництві задовольнили шляхом публічної ліквідації ДАБІ та створення нібито цілком нових органів. Але ДАБІ, перебуваючи у стані ліквідації, продовжує активно "монетизувати" ринок адміністративних послуг у сфері будівництва. А все це є ще одним доказом того, що будівельна реформа в Україні віртуальна, а корупція в галузі реальна", – резюмується у матеріалі.

Українські Національні Новини

Політика