ukenru
vlada-fidzhi-zatrimala-100-metrovu-yakhtu-rosiyskogo-oligarkha-kerimova

Влада Фіджі затримала 100-метрову яхту російського олігарха Керімова

 • 181015 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Офіційні особи США заявили, що яхта вартістю 300 мільйонів доларів, яка належить російському олігарху, була конфіскована фіджійською владою в четвер у рамках широкомасштабних санкцій проти осіб, дружніх до президента путіна. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Деталі

Amadea, 100-метрова розкішна яхта, що належить Сулейману Керімову, російському олігарху, що під санкціями США з 2018 року, була пришвартована в порту Лаутока, Фіджі, і конфіскована місцевими правоохоронними органами на запит Міністерства юстиції.

"Ця конфіскація яхти має сказати кожному корумпованому російському олігарху, що він не може сховатися навіть у найвіддаленішій частині світу. Ми використовуватимемо всі засоби для забезпечення дотримання санкцій, введених у відповідь на неспровоковану та невиправдану війну росії в Україні", — заявила заступник генерального прокурора Ліза Монако.

Офіційні особи США стверджують, що Керімов, який сколотив статки на золоті, придбав яхту після того, як потрапив до списку санкцій США. Вони стверджують, що Керімов порушив законодавство США, використовуючи банківську систему США для проведення операцій у доларах для покриття витрат на яхту, згідно з письмовими показаннями ФБР. Вартість обслуговування яхти становить від 25 до 30 мільйонів доларів на рік.

Яхта пропливла через Карибське море через Панамський канал до Мексики, а потім 12 квітня прибула на Фіджі, повідомила влада. Вони вважають, що вона прямувала до росії, щоб уникнути захоплення США, коли яхта пришвартувалася на Фіджі, йдеться у заяві.

За повідомленнями ЗМІ, раніше цього тижня Високий суд Фіджі ухвалив рішення, що США можуть заарештувати яхту. Офіційні особи Фіджі виконали ордер на конфіскацію у четвер.

Додамо

Керімова затримали у Франції у 2018 році після того, як він ввіз до країни 20 мільйонів євро у валізах, не повідомивши про гроші у податкові органи. Його підозрювали у відмиванні грошей через вілли. Початкові звинувачення було знято, але у 2019 році французька влада розпочала нове податкове розслідування.

Українські Національні Новини

Новини Світу