vizyt-do-ssha-zelenskyi-prybuv-do-konhresu

Візит до США: Зеленський прибув до Конгресу

 • 25581 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський прибув до Конгресу Сполучених Штатів Америки, передає УНН із посиланням на Sky News.

Як повідомляє Голос Америки, Зеленський зустрічається із лідером демократичної більшості в Сенаті Чаком Шумером і лідером республіканської меншості Мітчем Макконнеллом. Зустріч проходить за закритими дверима.

Президент Зеленський також зустрінеться зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, повідомив його прессекретар.

Додамо

Як пише CNN, Президент України Володимир Зеленський прибув на переговори до Вашингтона у критичний момент, оскільки Білий дім попереджає, що американська допомога Україні може неминуче припинитися, а переговори щодо нової допомоги застопорилися в Конгресі.

Запрошення президента Джо Байдена підкреслює терміновість затвердження нового пакету вартістю десятки мільярдів доларів, оскільки він та інші офіційні особи адміністрації попереджають, що вже схвалена американська допомога буде вичерпана до кінця року.

Байден запросив близько 60 мільярдів доларів нової допомоги Україні, що є частиною більшого пакету екстреного фінансування, який також включає допомогу Ізраїлю та кошти на безпеку кордону. Республіканці намагалися використати цей запит як важіль для отримання жорстких нових правил, що обмежують міграцію через південний кордон США.

Команда Байдена сподівається, що Зеленський зможе переконати законодавців, і особливо республіканців, у необхідності додаткової допомоги, щоб поповнити його військові скарбниці. Представники адміністрації давно вважали Зеленського найефективнішим захисником своєї країни, і він провів 21 місяць після російського вторгнення в лютому 2022 року, звертаючись до міжнародних парламентів, асамблей, самітів і нагороджень, щоб заручитися підтримкою.

У понеділок, виступаючи в Університеті національної оборони у Вашингтоні, Зеленський звернувся з прямим закликом до збільшення допомоги у сфері безпеки, заявивши, що президент росії володимир путін бачить "здійснення своїх мрій", оскільки тривають затримки в Конгресі.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Візит до США: Зеленський прибув до Конгресу

     • 25581 переглядiв

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль завітав на Вінниччину

     • 24040 переглядiв

    Tesla Cybertruck не зможе отримати дозвіл на продаж в Європі

     • 39221 переглядiв