ukenru
viznachilis-volodari-premiyi-sportivne-suzirya-2018

Визначились володарі премії "Спортивне сузір'я-2018"

 • 8274 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. На головній спортивній арені країни НСК "Олімпійський" відбулась урочиста церемонія вшанування найкращих спортсменів, тренерів та спортивних діячів України – "Спортивне сузір’я України", повідомляє УНН з посиланням на ММСУ.

Вже традиційно були визначені лауреати у наступних номінаціях: "Світове визнання", "За відданість справі", "Найкращий організатор спортивного заходу 2018", "Команда 2018 року", "Тренер 2018 року" та "Чемпіон 2018 року".

У номінації "Світове визнання" нагороду отримали дві спортсменки - Лариса Соловйова, перша в історії чотириразова чемпіонка Всесвітніх ігор, 8-кратна чемпіонка світу з паверліфтингу, та Дарія Білодід, наймолодша чемпіонка світу в історії дзюдо України, перший номер (до 48 кг) у світовому рейтингу Міжнародної федерації дзюдо у 2018 році.

Відзнакою "Команда 2018 року" серед неолімпійців була нагороджена Національна збірна України з підводного спорту, серед олімпійських видів спорту збірна команди України по академічному веслуванні, а також жіноча збірна з фехтування на колясках.

У номінації "Чемпіон 2018 року" переможцями стали:

• Єлизавета Мерешко – заслужений майстер спорту України з плавання – багаторазова чемпіонка і призерка Європи та світу, рекордсменка з паралімпійського плавання

• Віталій Лук’яненко – заслужений майстер спорту України, унікальний спортсмен національної паралімпійської збірної команди України з зимових видів спорту, переможець і призер ХІІ зимових Паралімпійських ігор

• Олег Приймачов – тайський боксер, Заслужений майстер спорту України, Дворазовий чемпіон світу та Європи

• Людмила Темна – майстер спорту України міжнародного класу з ушу, срібна призерка та триразова бронзова призерка чемпіонату Європи 2018 року, дворазова чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату світу 2018 року

• Олександр Абраменко - 18 лютого 2018 року спортсмен здобув золоту медаль і став першим олімпійським чемпіоном з фристайлу у складі збірної України

• Олена Костевич - багаторазий переможець та призер Фіналів та етапів Кубку світу, Рекордсменка Європи та світу 2018 р. з кульової стрільби.

Відзначимо, що у боротьбі за звання "Тренер 2018 року" перемогу святкувала Вікторія Дикіна (наставник збірної України з боулінгу серед спортсменів з порушенням слуху), Віктор Налейкін (з паверліфтингу) та Енвер Аблаєв (наставник збірної з фристайлу).

Українські Національні Новини

Спорт