ukenru
vizit-korolya-britaniyi-charlza-iii-do-frantsiyi-skasuvali-cherez-masovi-protesti

Візит короля Чарльза III до Франції скасували через масові протести

 • 342782 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Запланований державний візит короля Великої Британії Чарльза III до Франції скасували через масові протести проти пенсійної реформи по всій країні. Про це пише УНН, посилаючись на Asssociated Press.

Деталі

Про перенесення візиту повідомив офіс президента Франції Еммануеля Макрона. Чарльз III мав прибути до Франції в неділю, 26 березня, це був би його перший візит як монарха. З Парижа монарх мав полетіти до Німеччини, у середу, 29 березня. Ця частина подорожі ще попереду, зазначає видання.

Попри те, що сьогодні не були заплановані великі протести, рух потягів сповільнився, а ряди вантажівок заблокували доступ до комерційного порту Марселя. Після масових демонстрацій попереднього дня, 23 березня, на вулицях Парижа все ще валялося сміття. За даними влади, в четвер у Парижі та за його межами були заарештовані понад 450 протестувальників. Усього країною пройшло близько 300 демонстрацій, які зібрали більше ніж мільйон людей.

Міністр внутрішніх справ країни Жеральд Дарманен заявив у п'ятницю, що близько 441 поліцейських і жандармів отримали поранення внаслідок сутичок з демонстрантами. Він додав, що напередодні у Парижі під час акції підпалили 1000 сміттєвих баків. На тлі тижневого страйку сміттєзбирачів сміттєві баки стали символом протесту.

За даними опитування, більшість французів виступають проти законопроєкту Макрона про підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років, що, за його словами, є необхідним для збереження системи на плаву.

Нагадаємо

У четвер, 23 березня, сотні тисяч французьких робітників вийшли на нову демонстрацію проти пенсійної реформи президента Макрона. 

Українські Національні Новини

Новини Світу