ukenru
viyskoviy-oblik-dlya-zhinok-u-minoboroni-rozpovili-yaki-spetsialnosti-potribni-armiyi

Військовий облік для жінок: у Міноборони розповіли, які спеціальності потрібні армії

 • 281917 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Не відповідає дійсності інформація про те, що з 1 жовтня жінки, професії яких є в переліку військово-облікових спеціальностей, мають обов'язково стати на військовий облік. Водночас є три спеціальності, які необхідні українській армії. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає УНН.

Цитата

"Не відповідає дійсності те, що нібито з 1 жовтня жінки, професії яких знаходяться у переліку військово-облікових спеціальностей – що вони обов'язково повинні будуть стати на облік. (...) Є певний ряд спеціальностей, які обов'язкові. Це невеликий список. Генштаб називав публічно три спеціальності: медики, кухарі, радіоелектроніки", – сказала заступниця міністра.

Деталі

Маляр зазначила, що зараз роблять усе можливе, щоб з 1 жовтня жінкам не потрібно було обов'язково ставати на військовий облік.

Водночас заступниця міністра нагадала, що є такі спеціальності, представники яких завжди ставали на облік – наприклад, медики. За її словами, жінки, які працюють на інших спеціальностях, на військовий облік можуть стати добровільно.

"Що це означає? Що бажаючі жінки повинні мати право ставати на облік. Боятися нічого не потрібно. Розпускають паніку, що нібито буде заборонений виїзд, жінки нібито вже готові виїжджати. Це дійсно просто паніка", – додала Маляр.

Нагадаємо

Міноборони передало до Верховної Ради пропозиції щодо врегулювання питання постановки на військовий облік жінок.

Українські Національні Новини

Суспільство