viyskovi-praviteli-myanmi-dozvolyat-loyalnim-gromadyanam-nositi-zbroyu

Військові правителі М'янми дозволять "лояльним" громадянам носити зброю

 • 642577 переглядiв

Деталі

15-сторінковий документ Міністерства внутрішніх справ, спочатку був поширений у провоєнних акаунтах Facebook та Telegram-каналах. Його також опублікували незалежні новинні агенції, які заявили, що його випустили 31 січня після схвалення на грудневому засіданні кабінету міністрів хунти.

У документі йдеться, що одержувачі дозволів на носіння зброї мають бути лояльними до нації, мати гарні моральні якості та не причетні до порушення державної безпеки.

Представник збройних сил генерал-майор Зау Мін Тун підтвердив цю політику бірманській службі ВВС, заявивши, що її необхідно оприлюднити, бо деякі люди просять носити зброю для захисту від нападів антивоєнних груп.

Відповідно до нової політики люди можуть подавати заявки на отримання ліцензій на п'ять видів вогнепальної зброї, включаючи пістолети калібру 0,38 та 9 мм, деякі типи дробовиків та пневматичну зброю. Для більшої зброї потрібні спеціальні дозволи. Ліцензії мають строк дії один рік.

Рішення про ліцензування зброї широко розглядається як спосіб військового уряду озброїти своїх прихильників, щоб підтримати сили державної безпеки у боротьбі із противниками демократії.

Повідомляється, що злочинна діяльність зросла через хаос, викликаний бойовими діями, та зосередженість уряду на боротьбі зі своїми політичними опонентами. Проте найчастіше акти насильства пов'язані з бойовими діями між армією та партизанами, що належать до продемократичних Народних сил оборони, слабко організованого збройного крила основної опозиційної групи, Уряду національної єдності та їхніх союзників з ополчень етнічних меншин.

Додамо

Військові захопили владу в обраного уряду Аун Сан Су Чжі два роки тому, викликавши масові мирні протести, які перетворилися на збройний опір після того, як сили безпеки застосували смертоносну силу для придушення всієї опозиції.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі