ukenru
viyskovi-korabli-rf-buli-poblizu-pivnichnikh-potokiv-za-kilka-dniv-do-vibukhiv-zmi

Військові кораблі рф були поблизу "Північних потоків" за кілька днів до вибухів - ЗМІ

 • 413770 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Російські військові кораблі були у районі "Північних потоків" за кілька днів до вибухів на них. Таке дослідження, що базується на інформації з кіл безпеки та загальнодоступних даних, опублікувало німецьке видання t-online, пише УНН.

Цитата

"Вважається, що російські військові кораблі працювали на місці подій лише за кілька днів до атаки на газопроводи "Північний потік-1" та "Північний потік-2", - пише видання, зазначаючи, що на це вказує дослідження.

Деталі

Вибухи на газопроводах сталися 26 вересня. Видання вказує, що "на супутникових знімках видно, що в ніч на 21 вересня військово-морську базу рф в Калінінграді залишили щонайменше три підозрілі кораблі". "На "СС-750" є міні-субмарина з грейферним озброєнням, буксири "СБ-123" і "Александр Фролов" оснащені перевантажувальними кранами", - пише видання.

Як повідомляється, "по дорозі на захід два буксири один раз надіслали дані про місцезнаходження у другій половині дня 21 вересня". "Коли ввечері вони мали прибути на місце злочину, данський патрульний катер вийшов для перевірки майбутнього місця злочину", - ідеться у матеріалі. "Після того, як він прибув вранці 22 вересня, до нього приєдналися шведські сили", і вони "взяли курс на Калінінград", зазначає видання.

"Ще три кораблі ВМФ росії могли входити до складу об'єднання для військового прикриття операції: корабель-розвідник "Сизрань", корвет "Сообразітельний" і фрегат "Ярослав Мудрий". Міноборони росії повідомило, що корвет та фрегат супроводжували конвой кораблів у навчальних цілях", - вказується у статті.

"Балтійський флот рф 19 вересня почав масштабні маневри, які, можливо, слугували прикриттям для реальних завдань. Серед іншого, були задіяні спецпідрозділи з Калінінграда, підготовлені для проведення підводних диверсій", - зазначає видання.

Генпрокурор, данські та шведські слідчі, як вказано, не захотіли коментувати діяльність вмф рф на прохання t-online.

Доповнення

Британське видання The Times повідомило напередодні, що поблизу газопроводів "Північного потоку" у Балтійському морі, незадовго до вибухів на цих обʼєктах, були помічені військовий корабель Данії і шведські патрульний корвет та літак-розвідник. 

Українські Національні Новини

Новини Світу