ukenru
viyskova-prokuratura-peredala-do-mizhnarodnogo-sudu-bilshe-5-tisyach-dokaziv-proti-rf

Військова прокуратура передала до Міжнародного суду більше 5 тисяч доказів проти РФ

 • 9351 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Військова прокуратура передала до Міжнародного суду через МЗС більше 5 тисяч доказів проти РФ. Про це у вівторок в ефірі одного з телеканалів сказав Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає УНН.

"Ми розслідували, на підставі міжнародних норм, дали повістки, написали підозру Міжнародною службою доставки вручили підозру всьому складу конституційного суду Російської Федерації. 8 травня вони передали нам привіт, що порушили відносно військових прокурорів, які це готували і підписали, кримінальну справу. Тепер вони будуть позиватись і відправляти документи по всьому світу, щоб у випадку перетину військових прокурорів затримали як таких, що незаконно притягнули російських конституційних суддів до відповідальності", - розповів військовий прокурор.

"Ми також передали їм привіт: 48 генералів-полковників притягнуто до відповідальності, Міністр оборони Російської Федерації Шойгу, начальник Генерального штабу, всі командуючі округів, полковники аж до ротних, які стріляли в Іловайську, Дебальцевому, Краматорську – це все піде в міжнародний суд", - сказав Матіос.

Найважливішим, на його думку,є те, що Україна матиме доказ, який все одно буде мати критичні наслідки для РФ у вигляді міжнародного судового рішення, рано чи пізно.

"На даний момент військова прокуратура передала через МЗС більше 5 тисяч документів доказів. 12 червня будуть слухання, де будуть заслухані свідки з числа полонених, які були на території квазіреспублік, будуть свідчити в міжнародному суді", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, 8 травня головним слідчим управлінням СК Росії було порушено кримінальну справу стосовно заступника начальника відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Вадима Приймачка та інших співробітників цього відомства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП