viyska-rf-farbuyut-korabli-u-chorniy-kolir-schob-yikh-bulo-vazhche-identifikuvati-vms-zsu

Війська рф фарбують кораблі у чорний колір, щоб їх було важче ідентифікувати - ВМС ЗСУ

 • 2369138 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Військові рф зафарбовують свої кораблі у чорний колір, що, на їх думку, допоможе ускладнити визначення типу судна. Такі методи використовували ще у часи Другої світової війни, зазначив в ефірі національного телемарафону речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає УНН.

Цитата

"Вони зафарбовують у чорний колір передні та задні частини кораблів, щоб у нічний час візуально було важче визначити тип корабля; для того, щоб його можна було сплутати з чимось іншим і на нічному фоні це має якось їм допомогти.

Є таке українське прислів’я: "Дурень думкою багатіє". Це про цю ситуацію. Ці методи були використані ще у Другу світову війну. Як це їм допоможе? Побачимо згодом", - розповів речник.

Деталі

Він також повідомив, що на бойовому чергуванні у Чорному морі наразі перебуває 11 ворожих кораблів, з них два - носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп становить 12. У Азовському морі наразі перебуває один ворожий корабель, у Середземному - вісім.

"Це інші бойові одиниці (у Чорному морі, - ред.), не ракетоносії. Можливо, відбулося переміщення, оскільки ворог відчув небезпеку, наприклад, в Севастопольській бухті. Варіантів безліч", - вказав речник, коментуючи зміну загальної кількості кораблів з дев'яти до 11.

Також, за словами Плетенчука, у Середземному морі перебуває один носій ОТР "Калібр", який "повернувся з поповнення запасів".

Нагадаємо

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну сягнули вже близько 237 680 осіб, 4105 танків та сотні одиниць військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ранкова «бавовна» в окупованому Маріуполі – Андрющенко

     • 124227 переглядiв

    В окупованому Луганську пролунав потужний вибух – ЗМІ

     • 325725 переглядiв