ukenru
viyshov-treyler-filmu-pro-bukovinsku-malanku-yakiy-buv-predstavleniy-v-kannakh

Вийшов трейлер фільму про буковинську Маланку, який був представлений в Каннах

 • 914508 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Вийшов трейлер стрічки “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, яка була представлена на Каннському кінофестивалі та зібрала шквал овацій. Про це повідомили автори фільму на сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Поки наші міста під атаками російських ракет, ми невпинно продовжуємо працювати на культурному фронті, не зупиняємо просування української культури, українських фільмів у світі! Тож перед світовим турне дебютної повнометражної картини режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, який зірвав шквал овацій на «Двотижневику режисерів» у Каннах, автори представили трейлер. Сьогодні його опублікувало одне із провідних світових кіновидань Screen International», – йдеться в повідомленні.

Крім того, паризька компанія Indie Sales продала кіно для прокату у Канаду, Італію, Польщу, Швейцарію, Грецію, Індонезію, Словаччину та країни Балтії. Французький дистриб'ютор фільму компанія Condor Distribution з 2 листопада, після великого туру з режисером по країні, випустить фільм у майже сотні кінотеатрів Франції.

Довідково

Після прем’єри в Каннах на тлі війни в Україні, «Памфір» отримав спецвідзнаку на київському кінофестивалі «Молодість» та отримав шість номінацій на Національну кінопремію «Кіноколо». В український прокат стрічка вийде у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Клондайк" чи "Снайпер. Білий ворон"? Україна визначається із фільмом-претендентом на Оскар

Українські Національні Новини

УНН Lite