vivezla-do-rf-ukrayinske-zerno-na-13-mln-grn-sbu-zatrimala-koloborantku

Вивезла до рф українське зерно на 13 млн грн: СБУ затримала колоборантку

 • 340220 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. СБУ затримала колаборантку, яка під час окупації Харківщини вивезла до рф українське зерно. Зловмисницею виявилась власниця фермерського господарства з Куп’янського району, яка займалася вирощуванням і продажем оптових партій зернових та олійних культур. Про це повідомляє УНН з посиланням на Службу безпеки України.

Деталі

На період окупації регіону вона почала співпрацювати з російськими загарбниками і добровільно “зареєструвала” власний бізнес у місцевій окупаційній адміністрації рф.

За даними слідства, у липні-серпні минулого року на її господарстві зібрали понад 2 тис. тонн врожаю на майже 13 млн грн.

Потім колаборантка вивезла всю партію зернових до бєлгородської області та продала російським агрохолдингам.

Цитата

“Частину одержаного „прибутку“ вона перерахувала до бюджету країни-агресора як „податки“. Після звільнення району зловмисниця намагалася „залягти на дно“ і таким чином уникнути правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали”, — йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої вилучено документи, які підтверджують її співпрацю з окупантами.

На підставі зібраних доказів фігурантці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі їй обрано запобіжний захід — тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів вивезти в рф 700 тонн зерна: колаборант з Харківщини отримав 13 років тюрми за співпрацю з окупантами

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі