viverzhennya-vulkanu-na-la-palmi-vidkrilosya-kilka-novikh-vulkanichnikh-zherl

Виверження вулкану на Ла-Пальмі: відкрилося кілька нових вулканічних жерл

 • 31603 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. На іспанському острові Ла-Пальма відкрилося кілька нових вулканічних отворів, які викидають нову лаву, що загрожує збільшити збитки на евакуйованих землях. Про це пише УНН з посиланням на Інститут вулканології Канарських островів.

Деталі

Розплавлена ​​порода, що виходить з головного нового отвору, є дуже текучою і просувається зі швидкістю 6 метрів на хвилину до районів, які досі не були покриті лавою.

Експерти стверджують, що за ніч було зафіксовано щонайменше 80 землетрусів, найпотужніший із них сягав 3,6 бала.

Минулого тижня одна з річок лави зруйнувала місцеве кладовище, перепоховавши останки понад 3 000 людей.

Así se ve la erupción desde el camino Echedey a las 10:00 hora canaria / The eruption looks like this from Camino Echedey at 10:00 Canarian time pic.twitter.com/Fo9GzfLTcE

— INVOLCAN (@involcan) November 28, 2021

Доповнення

Виверження на острові, який лежить на західній частині архіпелагу Канарських островів в Атлантичному океані, почалося 19 вересня.

За 10 тижнів з тих пір вчені виявили щонайменше 11 різних потоків лави, які охоплюють щонайменше 1 100 га землі, включаючи тисячі будинків, доріг, ліній електропередач і зрошувальних труб для економічно важливих бананових плантацій острова.

Незважаючи на невпинну вулканічну активність на острові, авіарейси повернулися до Ла-Пальми в ці вихідні після тижня скасування, через кількість вулканічного попелу, що вилетів у напрямку аеропорту.

Туризм – це велика галузь для всіх Канарських островів, улюблене місце відпочинку європейців у теплу пору року.

Imágenes de las 11:45 hora canaria en los que se aprecia claramente los distintos nuevos puntos de emisión de lava y cenizas / Footage at 11:45 canarian time where the new lava and ash vents are clearly visible. pic.twitter.com/PbEtS2rTFd

— INVOLCAN (@involcan) November 28, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер засновник команди "Формули-1" Williams Френк Вільямс

     • 28387 переглядiв

    У ВООЗ пояснили, чому назвали новий штам COVID-19 "омікрон"

     • 31289 переглядiв