vitse-prezydent-pravliachoi-partii-taivania-lidyruie-v-opytuvanni-hromadskoi-dumky-na-tli-zryvu-perehovoriv-druzhnoi-do-knr-opozytsii

Віце-президент правлячої партії Тайваня лідирує в опитуванні громадської думки, на тлі зриву переговорів дружньої до КНР опозиції

 • 29923 переглядiв

Віце-президент Тайваню Лай Чін-те від Демократичної прогресивної партії очолює опитування громадської думки щодо президентських перегонів 2024 року після розпаду прокитайського опозиційного альянсу. Правляча партія ДПП прагне зміцнити зв'язки зі США і протистояти Китаю, в той час як Китай критикує Лая і застерігає від рухів за незалежність на чолі з ДПП.

Віце-президент Тайваню Лай Чін Те, який є також представником правлячої Демократичної прогресивної партії, лідирує в першому опитуванні громадської думки, після розпаду альянсу опозиційних партій щодо майбутніх президентських виборів у січні 2024 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на Bloomberg.

Деталі

Через заплановані на 13 січня 2024 року президентські та парламентські вибори у Тайвані проведено перше опитування громадської думки. Згідно з інформацією Bloomberg, віце-президент правлячої ДПП Лай Чін Те лідирує в першому опитуванні, після розпаду альянсу між дружніми до Китаю опозиційними партіями. Як вказується, цей результат опитування, покращує шанси Лай Чін Те на перемогу завдяки розподілу голосів опозиції між двома кандидатами.

Довідка

Правляча партія ДПП, відома своєю позицією проти тісніших зв'язків Тайваню з Китаєм, наразі прагне зміцнити відносини з США та їхніми союзниками, щоб протистояти впливу КНР. Таким чином, адміністрація ДПП ще більше перешкоджатиме досягненню чіткої мети президента Китаю Сі Цзіньпіна - повернути Тайвань під контроль Пекіна.

Раніше Китай заявляв, що не втручається у вибори на Тайвані, але в понеділок він розкритикував Лая. Чень Біньхуа, речник урядового департаменту в Пекіні, який займається питаннями, пов’язаними з Тайванем, сказав у своїй заяві, що жителі острова повинні розуміти, що "переслідувач незалежності Тайваню", такий як кандидат від ДПП, є "порушником спокою" і "підбурювачем до війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США призначили на 4 грудня голосування за запитом Байдена про допомогу Україні та Ізраїлю

Тим часом, кандидат в президенти від опозиційного Гоміндану Хоу Ю-і (侯友宜) заявив у понеділок, що він є єдиним кандидатом в президенти, який чітко виступає проти офіційної незалежності Тайваню, оскільки вважає, що це допоможе досягти миру через Тайванську протоку.

Я виступав проти незалежності Тайваню. Ми повинні зменшити ризик війни і створити безпрограшну ситуацію [через Тайванську протоку]. (…) Незалежність Тайваню призведе лише до війни 

- сказав Хоу під час виступу на форумі економічного розвитку Тайваню,

Нагадаємо

Нещодавно, військові Китаю звинуватили США в тому, що американський військовий корабель есмінець USS Hopper незаконно увійшов до територіальних китайських вод в Південно-Китайському морі.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Під Мелітополем партизани підірвали автівку кадирівців

     • 31905 переглядiв

    До Києва прибула віцепрезидент Єврокомісії

     • 28289 переглядiв

    Негода на Київщині: дороги від снігу очищають 220 одиниць техніки

     • 25317 переглядiв

    У Сочі лютує потужний шторм: річки на вулицях, змиті будинки

     • 30373 переглядiв