vitse-prezident-ssha-zayavila-scho-u-vashingtoni-zanepokoyeni-pidtrimkoyu-rosiyi-kitayem

Віце-президент США заявила, що у Вашингтоні "занепокоєні" підтримкою росії Китаєм

 • 440586 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Сполучені Штати "занепокоєні" тим, що Китай продовжує підтримувати росію з початку війни в Україні, наголосивши, що підтримка москви Пекіном підірве міжнародний порядок, заснований на правилах. Про це заявила віцепрезидент США Камалла Гарріс під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Звичайно, ми також бачили, як такі країни, як Північна Корея та Іран, надсилають зброю на підтримку жорстокої війни росії. Ми також стурбовані тим, що Пекін поглибив свої відносини з Москвою з початку війни", – зауважила Гарріс.

Вона додала: "Заглядаючи наперед, будь-які кроки Китаю щодо надання смертоносної підтримки росії призведуть лише до винагороди за агресію, продовження вбивств і подальшого підриву порядку, заснованого на правилах.

Деталі

За словами Гарріс, "жодна нація не захищена, якщо одна країна може порушити суверенітет іншої". Перераховуючи міжнародні правила та норми, віцепрезидент додала, що реакція Заходу на війну росії є відображенням того, як вони були дотримані.

"Цей момент перевірив нашу готовність захищати та підтримувати ці правила та норми. Інші нації можуть відчути сміливість наслідувати приклад насильства, інші авторитарні сили можуть намагатися підкорити світ своїй волі за допомогою примусу, дезінформації та навіть грубої сили. Міжнародний порядок, на який ми всі покладаємося, може опинитися під загрозою", – попередила Гарріс.

Вона зауважила, що  Сполучені Штати стикаються з дипломатичною напруженістю у сфері національної безпеки з Китаєм, яка посилилася після того, як США збили китайську шпигунську кулю. Крім цього, посадовиця повідомила, що Вашингтон "продовжить підтримувати Україну стільки, скільки необхідно".

Нагадаємо

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні показала небезпеку надмірної залежності від авторитарних режимів, тому країнам-членам НАТО не слід ставати занадто залежними від продуктів і сировини, які вони імпортують.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Мін'юст протестував бот ChatGPT

     • 980794 переглядiв