ukenru
visokopostavleniy-spivrobitnik-bilogo-domu-dav-svidchennya-v-kongresi

Високопоставлений співробітник Білого дому дав свідчення в Конгресі

 • 10392 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У суботу до Конгресу США прибув високопоставлений співробітник бюджетного управління Білого дому, який дав свідчення в рамках розслідування Палати представників про можливий імпічмент президента Дональда Трампа. Про це повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

Марк Сенді, що вже довгий час працює в Адміністративно-бюджетному управлінні - перший співробітник цього відомства, який дав свідчення в рамках розслідування. До цього троє співробітників управління, що були призначені Трампом, відмовилися підкоритися повісткам з Конгресу. Видання зазначає, що наразі невідомо, чи була виписана повістка на ім'я Сенді.

Він дав свідчення на закритих засіданнях Комітету у закордонних справах, Комітету з розвідки і Комітету з нагляду і реформування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній співробітник Білого дому радив обмежити доступ до запису бесіди Трампа із Зеленським

Раніше повідомлялося, що Сенді може надати цінну інформацію про причини затримки виділення військової допомоги США Україні в розмірі майже 400 млн доларів. Він був одним із співробітників управління, які задавалися питанням про причини такої затримки, повідомляють джерела видання, що знайомі з ситуацією.

Його підпис стоїть як мінімум на одному документі, який послужив обгрунтуванням для затримки допомоги - відомо, що кілька копій таких документів виявилися в розпорядженні авторів розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп знехтував порадами підняти тему корупції в Україні в розмові із Зеленським — Politico

Україно-американські відносини виявилися в центрі уваги ЗМІ після того, як в Вашингтоні розпочався великий скандал через твердження неназваного співробітника американської розвідки про надання Трампом під час телефонної розмови тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році.

Українські Національні Новини

Політика