ukenru
visokopostavleniy-amerikanskiy-general-britanska-armiya-bilshe-ne-vvazhayetsya-boyovoyu-siloyu-nayvischogo-rivnya

Високопоставлений американський генерал: британська армія більше не вважається бойовою силою найвищого рівня

 • 2452867 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Британська армія "більше не вважається" провідною світовою бойовою силою і "не здатна захистити Велику Британію та наших союзників", заявив американський генерал, пише УНН.

Деталі

Посилаючись на джерела в обороні, Sky News повідомило, що високопоставлений генерал США сказав міністру оборони Бену Воллесу, що боєздатність країни була ослаблена внаслідок десятирічних скорочень та її необхідно зміцнювати в умовах російсько-української війни.

"Підсумок ... це ціла служба, нездатна захистити Велику Британію і наших союзників протягом десятиліття", - сказало Sky News одне з джерел в обороні.

Джерело також повідомило, що прем'єр-міністр Ріші Сунак також ризикує зазнати невдачі у своїй ролі "прем'єр-міністра воєнного часу", якщо він не змінить ситуацію.

Повідомляється, що оборонний бюджет має бути збільшений щонайменше на 3 мільярди фунтів стерлінгів (3,8 мільярда доларів) на рік, а також скасовано план зі скорочення чисельності армії.

"У нас є прем'єр-міністр воєнного часу і канцлер воєнного часу", - сказало одне із джерел. "Історія оглядатиметься назад на вибір, який вони зроблять найближчими тижнями, як на фундаментальне питання про те, чи справді цей уряд вважає, що його основним обов'язком є захист королівства, чи це просто гасло, яке слід вимовляти на словах".

Sky News аналізує масштаб проблеми, що стоїть перед армією, Королівським флотом та Королівськими військово-повітряними силами:

  • У збройних сил закінчаться боєприпаси "через кілька днів", якщо їх покличуть до бою.
  • Велика Британія не в змозі захистити своє небо від ракетних ударів та ударів безпілотників, які зазнає Україна.
  • Армії потрібно від п'яти до десяти років, щоб мати можливість виставити бойову дивізію чисельністю від 25 000 до 30 000 осіб за підтримки танків, артилерії та гелікоптерів.
  • Близько 30% британських сил підвищеної готовності - це резервісти, які не можуть мобілізуватися в терміни, встановлені НАТО.
  • Більшість армійського парку бронетехніки, включаючи танки, була побудована від 30 до 60 років тому, і повна заміна не очікується найближчими роками.

Українські Національні Новини

Новини Світу