ukenru
visoka-konkurentsiya-na-tenderakh-opz-dozvolila-zaoschaditi-5-4-mln-grn-v-pershiy-polovini-chervnya-mikola-sinitsya

Висока конкуренція на тендерах ОПЗ дозволила заощадити 5,4 млн грн в першій половині червня - Микола Синиця

 • 10225 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Створення конкурентного середовища і підвищення прозорості тендерних процедур на закупівлю АТ "Одеський припортовий завод" дозволило заощадити 5,4 млн грн в першій половині червня. Про це повідомив в. о. голови правління і директора ОПЗ Микола Синиця, передає УНН з посиланням на прес-службу.

"Ми продовжуємо впроваджувати нові заходи, які дозволяють заощадити кошти. Зокрема, створення конкурентного середовища і прозорої тендерної процедури в системі закупівель зберегло тенденцію збільшення кількості учасників торгів: в червні 2020 року цей показник становив 3,51 проти 2,9 в травні. Завдяки цьому за першу половину червня вдалося заощадити 5,4 млн грн", - поділився Синиця.

Як повідомлялося раніше, підвищення конкурентності та ефективності закупівель дозволило ОПЗ заощадити 17,5 млн грн в травні. Таким чином за півтора місяці економія підприємства на тендерах вже становить близько 23 млн грн.

Синиця також зазначив, що 500 тис. дол. додаткового доходу ОПЗ принесло підвищення ставок на виробництво карбаміду і аміаку за чинною давальницькою угодою з "Агро Газ Трейдинг".

У даний момент ОПЗ веде підготовку до проведення нового конкурсу з відбору постачальника давальницької сировини. У компанії "АГТ" раніше заявили про намір брати участь у новому тендері підприємства.

Українські Національні Новини

Економіка