ukenru
vishki-boyka-komanda-kulika-peredala-spravu-bakulina-v-sud

"Вишки Бойка": команда Кулика передала справу Бакуліна в суд

 • 11430 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Прокурорська група на чолі з прокурором Генеральної прокуратури Костянтином Куликом передала до Печерського районного суду обвинувальний акт щодо колишнього голови НАК "Нафтогаз України" і екснардепа Євгена Бакуліна, передає УНН.

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. Його, серед іншого, звинувачують в причетності до незаконного заволодіння грошовими коштами компанії "Чорноморнафтогаз" в сумі понад 3,2 млрд грн при здійсненні закупівель самопідйомних бурових установок "Петро Годованець" і "Україна" (справа про так звані вишки Бойка).

Бакулін був оголошений в розшук у квітні 2018 року. У липні 2019 року Федеральна прокуратура Швейцарії заарештувала 40 млн дол. на рахунках дітей Бакуліна в місцевих банках.

У квітні 2019 року Костянтин Кулик, який вів розслідування справи "вишок Бойка", звинуватив на той момент генпрокурора Юрія Луценка та його заступників Євгена Єніна і Аліну Стрижевську в саботажі розслідування корупції в НАК "Нафтогаз України". Як зазначено в рапорті, керівники ГПУ втручалися в розслідування в інтересах підозрюваних. Після того як рапорт опинився в ЗМІ, Єнін подав у відставку.

Нагадаємо, в 2010-2011 рр., коли Юрій Бойко очолював Міненерго, "Чорноморнафтогаз" за 800 дол. млн купив дві самопіднімальні плавучі бурові установки п'ятого покоління "Петро Годованець" і "Україна". Переможцями тендерів стала латвійська компанія Rigas Kugu Buvetava і Highway Investment Processing LLP з Уельсу. Ціна виробника була майже вдвічі менше, ніж заплатив "Чорноморнафтогаз".

Українські Національні Новини

Політика