virmeniya-pragne-vidstrochiti-pidpisannya-mirnogo-dogovoru-minoboroni-azerbaydzhanu

Вірменія прагне відстрочити підписання мирного договору - Міноборони Азербайджану

 • 138334 переглядiв

Цитата

"Основною метою регулярного обстрілу вірменською стороною позицій азербайджанської армії є затягування підписання мирного договору, а також широкомасштабних відновлювально-будівельних робіт, які проводяться на звільнених територіях", - заявив Гусейн Махмудов.

Деталі

Махмудов додав, що, встановлюючи міни на території Азербайджану та на шляхах постачання, Вірменія демонструє поведінку, яка суперечить тристоронній заяві, підписаній Баку, Єреваном та Москвою 10 листопада 2020 року.

"Це свідчення, що підтверджує військовий авантюризм та реваншистську позицію Вірменії", - додав він.

Наголосивши, що Азербайджан прихильний до своїх зобов'язань за тристоронньою заявою, він сказав, що його країна зацікавлена ​​у встановленні миру в регіоні шляхом початку демаркації та делімітації кордонів.

Він повідомив, що на території Кельбаджарського та Лачинського районів виявлено 1390 протипіхотних мін типу ПМН-Е, вироблених у Вірменії з 2019 до 2021 року.

Він додав, що всю відповідальність за напруженість, протистояння та втрати, спричинені широкомасштабними провокаціями, несе військово-політичне керівництво Вірменії.

Доповнення

Раніше Міноборони Азербайджану заявило, що вірменська армія у понеділок увечері здійснила масштабні провокації на кордоні у напрямку Дашкесан, Кельбаджар та Лачин.

Диверсійні групи вірменської армії замінували землю та дороги між позиціями азербайджанської армії на різних напрямках, йдеться у повідомленні відомства.

Постраждалі є серед військовослужбовців з обох боків додали у відомстві.

Відносини між Вірменією та Азербайджаном були напруженими з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, також відомий як Верхній Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану.

У 2020 році Азербайджан звільнив кілька міст і понад 300 населених пунктів і сіл, які були окуповані Вірменією, а бойові дії завершилися угодою за посередництва росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Джошуа прийняв умови бою з Ф'юрі - команда менеджерів

     • 204354 переглядiв

    Економіст розповів, яким буде курс долара

     • 397786 переглядiв