vin-vidpraviv-yikh-na-kh-y-zmi-pro-zukhvalu-vidpovid-reznikova-na-propozitsiyu-rosiyi-pro-kapitulyatsiyu-ukrayini

Дипломатія від міністра Резнікова: "ідіть нах*й", у відповідь на пропозицію про капітуляцію

 • 1038384 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Польські спецпризначенці забезпечували охорону української делегації під час переговорів з росіянами в білорусі навесні минулого року, стверджує польське видання Gazeta Рrawna, пише УНН.

Деталі

Як стверджує видання, йдеться про військових групи GROM і спецпризначенців із підрозділу, що базується в Люблінці.

Польоти українських високопоставлених осіб до Бреста з польського боку допомагали здійснити тодішній глава канцелярії прем'єр-міністра Міхал Дворчик і заступник глави МЗС Марцін Пжидач. Брала участь польська сторона і в організації польотів до Туреччини – йдеться про переговори в Анкарі за участю російського олігарха Романа Абрамовича. З боку Польщі до Туреччини літав тодішній міністр у канцелярії президента Анджея Дуди - Якуб Кумох.

Як пише видання, залучили польську сторону, оскільки спецслужби Польщі давали певні гарантії, що представники української делегації повернуться з переговорів, зокрема з переговорів у білорусі.

«Військовослужбовці, які брали участь у польотах, підтверджують, що ризик інцидентів під час операції було прораховано. Проаналізовано, як реагувати на сценарій, за якого існує загроза солдатам країни НАТО», - пише видання.

Польоти у Брест були дуже ризикованими. Джерело DGP стверджує, що під час цих зустрічей росіяни запропонували міністру оборони України Олексію Резнікову, щоб Україна оголосила капітуляцію. Резніков відповів із відсилкою на знаменитий діалог з острова Зміїний.

«Він відправив їх на х*й», — розповів польському виданню співрозмовник.

Що стосується польотів до Туреччини, то за безпеку українців і Абрамовича на борту турецького урядового літака TR010 до Анкари, а також під час переговорів, відповідала служба турецького MİT (Національна розвідувальна організація, Millî İstihbarat Teşkilatı). Однак його офіцер представився співробітником Міністерства закордонних справ. Тоді ж на борту літака стався інцидент, який певний час намагалися не розголошувати, щоб не псувати атмосферу перемовин – представники української делегації та Абрамович відчули себе погано. Як пізніше підтвердив один з учасників української делегації Рустем Умеров, у його крові було виявлено сліди невідомої хімічної речовини. Аналізи проводили турки, одразу після висадки в Анкарі, а пізніше і в Україні. Було встановлено, що хімічні речовини були в організмі в кількостях, які не були небезпечними для життя.

«Це мало бути попередженням для нас від російських яструбів про те, що ми перебуваємо в межах їхньої досяжності», — сказав учасник тих переговорів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі