vimanili-ponad-1-mln-griven-politsiya-nakrila-sche-odin-kol-tsentr-v-tsentri-kiyeva

Виманили понад 1 млн гривень: поліція "накрила" ще один кол-центр в центрі Києва

 • 397417 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. В столиці поліцейські викрили ще один шахрайський call-центр. Зловмисники телефонували громадянам і виманювали гроші під виглядом інвестицій у псевдопроекти. Про це пише УНН з посиланням на Національну поліцію України.

Деталі

Слідчі поліції Києва та управління кіберполіції припинили діяльність шахрайського call-центру, який знаходився в одному з офісних приміщень на вулиці Євгена Коновальця, що у Печерському районі столиці. В офісі було 17 працівників call-центру та 25 облаштованих робочих місць.

Поліцейські встановили, що правопорушники телефонували громадянам, у яких виманювали гроші під приводом інвестицій у псевдопроєкти. За час своєї діяльності, за попередніми підрахунками зловмисники завдали збитків потерпілим на понад мільйон гривень. Крім того, під час проведення обшуку правоохоронці виявили 29 одиниць комп’ютерної техніки, 33 мобільні телефони, планшет, леджер (гаманець для криптоактивів), слоти для сім карток та «чорнові» записи.

За вказаним фактом слідчі слідчого управління поліції Києва розслідують кримінальне провадження за статтею про шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Стаття передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В центрі Києва викрито великий шахрайський call-центр. Третій за місяць

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі