vimagav-groshi-z-pidpriyemtsiv-zatrimali-chinovnika-odeskoyi-ova

Вимагав гроші з підприємців: затримали чиновника Одеської ОВА

 • 972797 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Служба безпеки України затримала чиновника Одеської обласної військової адміністрації за системну корупцію, передає УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Високопосадовцем, як вказано, виявився заступник начальника одного з управлінь Одеської обласної військової адміністрації. Зокрема, він налагодив масштабний злочинний механізм одержання грошей від підприємців, повідомили у СБУ.

За різні суми хабарів, за даними спецслужби, він пропонував комерсантам своє сприяння у «безперешкодному» виділенні земельних ділянок у південному регіоні. СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 60 тисяч доларів. За цю суму він «гарантував» бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю, вказали у СБУ.

Правоохоронці затримали посадовця біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації під час отримання ним першої частини хабара у 40 тисяч доларів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Доповнення

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що співробітники Державного бюро розслідувань прийшли до Одеської військової адміністрації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Львів'янин залишився без 9 мільйонів гривень на митниці

     • 1482237 переглядiв