vikoristovuvali-foto-ochilnika-moz-dlya-prodazhu-neisnuyuchikh-likiv-politsiya-vikrila-shakhrayiv

Використовували фото очільника МОЗ для продажу неіснуючих ліків: поліція викрила шахраїв

 • 803615 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Двоє шахраїв із Харківщини розповсюджували фейкову рекламу із зображенням Міністра охорони здоров’я України, аби продавати під виглядом ліків прості БАДи. Про це повідомляє УНН з посиланням на Національну поліцію України.

Деталі

24-річний мешканець Харківщини та його 26-річна спільниця надавали онлайн-консультації потенційним покупцям та переконували їх придбати лікарські засоби за завищеними у кілька разів цінами. Проте замість лікарського засобу шахраї продавали дієтичну добавку. Для цього чоловік створив та адміністрував декілька інтернет-ресурсів з продажу товару.

Також фігуранти запустили в соцмережах масштабну рекламну кампанію щодо продажу лікарських засобів у рамках реалізації неіснуючої програми Міністерства охорони здоров’я України за зниженими цінами. При цьому експлуатувалося змінене зображення очільника виконавчого органу з «лікарським засобом». Цільовою аудиторією фейкової реклами були передусім люди літнього віку, малозахищені верстви населення.

Поліцейські заблокували шахрайські ресурси та провели обшуки на території Харківської та Закарпатської областей. Вилучено понад 50 тисяч коробок з дієтичними добавками, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися у злочинній діяльності.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції відкрили кримінальне провадження за статтею про шахрайство. Санкція статі передбачає до п’яти років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це фіаско: Поки поліція оформляла правопорушення з боку неповнолітнього мотоцикліста, у їхню автівку “влетів” нетверезий водій

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Суд відправив шахрайку Ксенофонтову за ґрати

     • 1477520 переглядiв

    ВМС: 8 кораблів та 6 катерів рф охороняють Кримський міст

     • 1202741 переглядiв

    На Полтавщині розширили часовий проміжок продажу алкоголю

     • 850541 переглядiв