viiskova-dopomoha-ukraini-znachno-skorotylasia-doslidzhennia

Військова допомога Україні значно скоротилася - дослідження

 • 52664 переглядiв

Допомога Україні з серпня по жовтень 2023 року скоротилася майже на 90% порівняно з попереднім роком, а вартість пакетів західної військової допомоги становила лише 2,11 мільярда євро.

Обсяг допомоги Україні з серпня по жовтень 2023 року з боку країн-партнерів знизився майже на 90%, порівняно з минулим роком. Про це повідомляє Ukraine Support Tracker Кільського інституту світової економіки, передає УНН.

Деталі

За даними дослідницького інституту, нещодавно обіцяна західна військова допомога Україні скоротилася майже на 90 відсотків у період із серпня по жовтень 2023 року порівняно з тим самим періодом минулого року. Загальна вартість нових пакетів становила лише 2,11 млрд євро.

"Україна все більше залежить від кількох основних донорів, включаючи Німеччину, США та Північні країни. Враховуючи невизначеність щодо подальшої допомоги США, Україні залишається лише сподіватися, що ЄС прийме свій давно оголошений пакет допомоги в 50 мільярдів євро", - зазначають в дослідницькому інституті.

Згідно зі звітом інституту, у серпні-жовтні країни ЄС пообіцяли виділити 780 мільйонів євро на важке озброєння, у порівнянні з 500 мільйонами євро зі США.

Нагадаємо

У Сенаті США у середу заблокували законопроект про надзвичайні витрати щодо надання мільярдів доларів безпекової допомоги Україні та Ізраїлю, оскільки республіканці наполягали на своїх вимогах щодо посилення заходів контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі