viiskova-aktyvnist-bilia-kurskii-aes-u-mahate-zaklykaly-storony-proiavliaty-maksymalnu-strymanist-shchob-unyknuty-yadernoi-avarii

"Військова активність" біля Курській АЕС: у МАГАТЕ закликали сторони проявляти максимальну стриманість, щоб уникнути ядерної аварії

 • 47754 переглядiв

МАГАТЕ моніторить ситуацію на Курській АЕС через повідомлення про військову діяльність у регіоні. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав сторони до стриманості та нагадав про принципи ядерної безпеки.

МАГАТЕ стежить за ситуацією, пов’язаною з військовою діяльністю, яка, як повідомляється, відбувається в районі Курської атомної електростанції (АЕС), передає УНН із посиланням на заяву організації.

У МАГАТЕ відзначають, що Курська АЕС має шість енергоблоків двох типів реакторів: РБМК-1000 і ВВЕР-510. Дві РБМК-1000 зупинені, а дві повністю готові. Будуються два блоки ВВЕР-510.

Через режим НС у курській області: будмайданчику Курської АЕС-2 скоротили персонал09.08.24, 19:15

"З огляду на значну військову активність, як повідомляється, я хочу нагадати всім сторонам про сім незамінних стовпів для забезпечення ядерної безпеки та безпеки під час збройного конфлікту. Крім того, я наголошую на п’яти конкретних принципах, які допоможуть забезпечити ядерну безпеку та захист, які були встановлені для Запорізької АЕС у контексті поточного конфлікту між російською федерацією та Україною, і які однаково застосовуються в цій ситуації. До них відноситься, серед іншого, необхідність забезпечення фізичної цілісності атомної електростанції. Це діє незалежно від того, де розташована АЕС", - йдеться у заяві Генерального директора МАГАТЕ Рафаель Гроссі про події в рф.

МАГАТЕ стежить за ситуацією навколо російської курської АЕС - Reuters08.08.24, 22:49

Він також закликав всі сторони проявляти максимальну стриманість, щоб уникнути ядерної аварії з потенційними серйозними радіологічними наслідками.

"Я особисто перебуваю в контакті з відповідними органами обох країн і продовжуватиму займатися цим питанням. Я продовжуватиму інформувати міжнародне співтовариство за потреби", - резюмував Гроссі.

У рф повідомили про вибухи у курчатові, де розташована курська АЕС: що відомо09.08.24, 17:00

Популярні

Новини по темі