ukenru
vidzavtra-u-gromadskikh-zakladakh-v-ukrayini-pochnut-rozyasnyuvalnu-robotu-schodo-koronavirusu

Відзавтра у громадських закладах в Україні почнуть роз'яснювальну роботу щодо коронавірусу

 • 26442 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. З 27 лютого в Україні почнуть діяти інспекторські служби, що роз’яснюватимуть у закладах дошкільної та шкільної освіти, а також ресторанах та громадському транспорті правила запобігання поширення коронавірусу, а також як потрібно реагувати, якщо є підозри. Про це під час брифінгу повідомив міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, передає кореспондент УНН.

"У нас є дві служби під Міністерством: Державна служба України з питань праці (та Держпродспоживслужба – ред.)... Ми зараз Держпраці попросимо пройти по оптовій, роздрібній торгівлі, по розміщенню, по ресторанному бізнесу і по транспорту. Це буде всеукраїнська кампанія з завтрашнього дня, що буде відбуватись у двох напрямках. Інпектори Держпраці будуть відвідувати оці точки в бізнесі. Усього планується охопити 107 тисяч підприємств. І провести роз’яснювальні заходи для роботодавців", - розповів Милованов.

Він зазначив, що зі 107 тисяч підприємств, не всюди будуть заходити: десь передадуть інформацію роботодавцям, і вони самі її розповсюдять.

Роз’яснювальні заходи також проведуть зі співробітниками, що мають контактувати з багатьма людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні у кожній області визначено по дві опорні бази для прийому хворих у разі підтвердження коронавірусу

"І 77 тисяч працівників, тобто ті люди, які працюють в місцях скопичення: у транспорті, в їдальнях, там де важливо чітко розуміти правила гігієни, працівники з гігієни праці будуть залучені. Будуть використовувати матеріали МОЗ, а також ВОЗ. Будуть розносити постери, плакати та інформувати", - додав міністр.

Окрім Держпраці, в інспекції візьме участь й Держпродспоживслужба.

"Держпродспоживслужба – вони відповідають за безпеку харчування та інші речі. Інспектори цієї служби теж проведуть всеукраїнську кампанію, і підуть у заклади шкільної і дошкільної освіти. Там потрібно знати, як себе поводити вчителю, якщо є симптоми у дитини, що треба сказати батькам", - повідомив Милованов.

Він також зазначив, що інспектори будуть домовлятись з керівництвом навчального закладу про час інспекції, коли будуть вестись заходи.

"Будуть збирати педколективи, роздаватимуть інформаційні матеріали, а також будуть поширювати цю інформацію в батьківських чатах", - додав міністр.

Він повідомив, що на вході в його кабінет вже висить такий плакат з інформацією про поширення коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті на митниці ізолювали автобус з пасажирами, які мали підозри на коронавірус

"Кампанія стартує 27 лютого по всіх шкільних та дошкільних закладах в Україні. Триватиме кілька тижнів, адже в нас 12 тисяч навчальних закладів", - вказав він.

"Загалом, ми плануємо охопити понад 27,5 тисячі закладів, і в нас буде залучено 2,5 тисячі людей, які є фахівцями санітарно-епідеміологічного благополуччя", - резюмував Милованов.

Нагадаємо, уряд призначив Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни, щоб максимально організувати роботу щодо непотрапляння коронавірусу на територію України.

Українські Національні Новини

Політика