ukenru
vidstoroneniy-prezident-pivdennoyi-koreyi-zvilnila-prezidentskiy-palats

Відсторонений президент Південної Кореї звільнила президентський палац

 • 11963 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Відсторонена від посади президента Південної Кореї Пак Кин Хе виїхала з президентської резиденції до свого будинку, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Відсторонена Конституційним судом президент Південної Кореї Пак Кин Хе в неділю звільнила президентський палац і повернулася до себе додому.

"Хоча це займе якийсь час, я вважаю, що істина, безумовно, проявиться", - заявила вона.

Її від’їзд з президентського Блакитного дому відбувся в неділю ввечері після того як десятки тисяч її противників і прихильників протестували по вулицям Сеула. Три людини загинули і десятки отримали поранення в результаті зіткнень між прихильниками і поліцією після рішення суду в п'ятницю.

За словами прес-секретаря президента Кім Донг-дзе, перш ніж покинути Блакитний будинок після рішення Конституційного суду їй був необхідний час, щоб попрощатися з сотнями співробітників.

Зазначимо, що сотні прихильників Пак Кин Хе стояли біля її приватного будинку протягом кількох годин в очікуванні її повернення додому. Вони махали південнокорейський прапор і фотографії покійного батька, Пак Чжон Хі, співали національний гімн і викрикували "Скасуйте імпічмент!"

За рішенням Конституційного суду, Пак більше не має імунітету від кримінального переслідування і їй можуть бути пред'явлені кримінальні звинувачення, включаючи здирництво, хабарництво і зловживання владою.

Нагадаємо, Конституційний суд Південної Кореї в п'ятницю, 10 березня, виніс остаточне рішення про відсторонення від влади президента країни Пак Кін Хе через корупційний скандал.

Як повідомляв УНН, 11 березня ЦВК Південної Кореї оголосив про проведення президентських виборів на 9 травня.

Українські Національні Новини

Політика