vidoma-ukrayinska-volonterka-rozpovila-scho-yiyi-sina-pobili-v-shkoli-a-vchiteli-bezdiyali

Відома українська волонтерка розповіла, що її сина побили в школі, а вчителі - бездіяли

 • 473871 переглядiв

Київ. 1 серпня.УНН. Директорка благодійного фонду «Твоя Опора» і волонтерка Валерія Татарчук розповіла, що її сина побили однокласники на очах у вчителів, а ті - не втрутилися, в результаті дитина отримала струс мозку. Про це Валерія написала на своїй Facebook-сторінці.

Цитата

«Мого сина, учня 3-го класу, побили до струсу мозку на шкільному майданчику приватної школи в Ірпені TGI Academy, за 15 метрів від вчителя, яка була зайнята своїми справами в телефоні. Все видно на відео з камер спостереження. Це відбувалось протягом 5 хвилин і жодної реакції від вчителів приватної школи. Син отримав УДАР НОГОЮ В ГОЛОВУ ЗЗАДУ, після чого лежав на землі близько 30 секунд нерухомо і, швидше за все без свідомості. В цей час зверху на ньому сиділа якась дитина і нанесла ще удар», - пише Валерія.

Деталі

Син Валерії знаходився на подвір'ї школи разом з однокласниками під наглядом вчителів. Діти гралися в сніжки, але кілька дітей раптово напали на малого і почали бити.

Цитата

«Це відбувалось протягом 5 хвилин і жодної реакції від вчителів приватної школи. Син отримав УДАР НОГОЮ В ГОЛОВУ ЗЗАДУ, після чого лежав на землі близько 30 секунд нерухомо і, швидше за все без свідомості. В цей час зверху на ньому сиділа якась дитина і нанесла ще удар», - розповідає Валерія Татарчук.

Деталі

Коли Валерія забирала побитого та заплаканого сина додому, вчителька сказала, що між дітьми «стався конфлікт», але вже все добре. Згодом виявилося, що після того, як дитина на очах у вчителів втратила свідомість, їй не надали першу медичну допомогу, не викликали швидку і не подзвонили батьками.

Цитата

«Звісно, школа не повідомила поліцію, нас (про те що насправді відбулося), від батьків дітей, які приймали в цьому участь і знаходились на майданчику, теж все приховали. Вину вирішили перекласти на 9-річну дитину, яка вдарила ногою по голові сина і на нього самого, бо сам винен, адже він не вміє гратися з дітьми», - каже Валерія.

Деталі

За її словами, школа заявила, що винна однокласниця її сина і сам син, оскільки «не вміє гратися з дітьми», але про відсутність медичної допомоги керівництво школи пояснень не надало.

Цитата

«Ввечері після побиття сину було зле, він лежав в ліжку не встаючи. На ранок голова не боліла і він пішов до школи. Коли ввечері ми його забрали, він пожалівся, що в нього паморочилося в голові на уроках, але він побоявся сказати комусь через те, що не хотів бути висміяним… Ось тоді я забила тривогу.На ранок, коли симптоми не пройшли, ми звернулися в травмпункт і до лікаря. В результаті сину діагностували струс мозку, він проходив лікування декілька місяців і знову потрапив в лікарню у травні з наслідками струсу мозку», - розповідає Валерія.

Деталі

Після інциденту Валерія ініціювала розслідування діяльності школи і перевірка показала, що TGI Academy не має ліцензії на проведення освітньої діяльності, а вчителі TGI Academy зовсім не вчителі, а ФОПи, договори про надання послуг з якими були укладені лише на 5 днів.

Цитата

«Брехня TGI Academy в поясненнях до контролюючих органів підтверджується результатами перевірки. Робиться все, щоб справа була закрита і забута.

В той же час, на даний момент відкрито кримінальне провадження за фактом побиття дитини, яке розслідується за ст.126 КК України (побої і мордування) і ст.137 КК України (неналежне виконання обовʼязків щодо охорони життя і здоровʼя дітей). Відповідно до ст.137 КК України відповідальність має нести вчителька, яка повинна була бути поруч з дітьми, пильнувати їх і зупинити все це ще в зародку, а також невідкладно повинна була втрутитись в ситуацію та викликати батьків, швидку допомогу, правоохоронні органи», - пише Валерія.

Деталі

Валерія каже: так, як вчителі оформлені в школі як ФОП, в результаті інциденту нести відповідальність не буде ніхто. Це попри те, що інцидент стався на шкільному майданчику в присутності вчителя.

Доповнення

Валерія стверджує, що зараз в країні не діють перевірки в школах, що дає можливість приватним школам усіх вчителів брати не в штат, а оформлювати з ними договори як з ФОП. А це, своєю чергою, дає можливості уникати великого масиву відповідальності для адміністрації приватної навчальної установи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі