vidnovlennia-znyshchenykh-okupantamy-komunikatsii-na-luhanshchyni-dosiahnuto-domovlenostei-z-inozemnymy-investoramy-shchodo-proektiv-do-9-mln-dolariv

Відновлення знищених окупантами комунікацій на Луганщині: досягнуто домовленостей з іноземними інвесторами щодо проектів до 9 млн. доларів

 • 28876 переглядiв

Кремінська громада на Луганщині отримає інвестиції від Данії та Великої Британії на суму до 9 мільйонів доларів для відновлення водопостачання, що допоможе 30 тисячам мешканців. Ці кошти дозволять відновити системи водопостачання, зруйновані російськими окупантами.

Кремінська громада змогла досягти домовленостей із представниками Данії та Великобританії щодо інвестування в проекти забезпечення відновлення систем водопостачання і водовідведення: йдеться про забезпечити питною водою до 30 тисяч мешканців.

Про це повідомляє начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі, передає УНН.

Кремінна зможе забезпечити питною водою до 30 тисяч мешканців за допомогою міжнародних інвесторів. (…) Кремінська громада змогла досягти домовленостей із представниками Данії та Великобританії щодо інвестування в проєкти забезпечення системами водоочищення, насосними станціями, лініями розливу води та обладнання водоводів. У комплексі проєкти сягають вартості до 9 млн. доларів.

- інформує Лисогор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обмежують доступ цивільного населення ТОТ до медичних послуг - Центр нацспротиву

Як нагадують в Луганської ОВА, окупантом знищені майже всі комунікації в області. Луганчани, які залишилися в окупації вже більше ніж півтора роки не мають питної води, тому відновлення систем водопостачання і водовідведення – пріоритетне питання для тимчасово окупованих територій.

Також вказується, що сьогодні кожна громада Луганщини має напрацювати фундамент зовнішньої підтримки напряму. Залучити підтримку міжнародних партнерів вдалося завдяки участі у виставці-конференції "ReBuild Ukraine 2023", яка проходила 14-15 листопада у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через негоду на Луганщині росіяни не можуть активно застосовувати авіацію - ОВА

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд продовжив щомісячні доплати до пенсій за віком

     • 30466 переглядiв