vidkryttia-uhrynova-dlia-porozhnikh-vantazhivok-mozhna-roztsiniuvaty-yak-pershyi-krok-dlia-rozblokuvannia-prykordonnyky

Відкриття "Угринова" для порожніх вантажівок можна розцінювати як перший крок для розблокування - прикордонники

 • 29091 переглядiв

Домовленість про перетин кордону з України до Польщі порожніми вантажівками вагою понад 7,5 тонни через пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" є першим кроком до вирішення ситуації з блокуванням ПП. Це у понеділок під час брифінгу підтвердив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає кореспондентка УНН.

На запитання, чи можна говорити про те, що відкриття КПП "Угринів-Долгобичув" для порожніх вантажівок є першим кроком для вирішення ситуації з польськими перевізниками, Демченко відповів: "Власне так".

Це одна з домовленостей, яка була досягнута для того, щоб цей напрямок використовувати для пропуску порожніх транспортних засобів вагою понад 7,5 тонни, що дозволить у подальшому і розмежувати черги, зменшити, можливо, черги, бо є й інші домовленості, які потрібно впровадити. Я сподіваюся, що вони будуть виконані протягом найближчих днів

- сказав Демченко.

Деталі

Сьогодні о 1 ночі оформлення порожніх вантажівок на ПП "Угринів-Долгобичув" почало здійснюватися. Станом на 7 ранку, близько 30 вантажівок прослідувало на виїзд з України. В цілому в чергах перебувало десь 60 транспортних засобів. Для вантажівок виділена окрема смуга руху, далекобійники перетинають кордон в порядку живої черги.

Також Демченко додав, що наступною домовленістю між Україною та польськими страйкарями є створення окремих смуг в системі "єЧерга" для порожніх вантажних транспортних засобів, які слідуватимуть на виїзд України через пункти пропуску "Ягодин" і "Краківець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через страйк польських перевізників в чергах на в’їзд до України стоїть понад 2,5 тисяч вантажних авто

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові відкриють метросадок: на яких станціях працюватиме

     • 23629 переглядiв