ukenru
vidklyuchennya-svitla-ukrayintsyam-povyazali-z-remontami-minenergo-poprosilo-regulyatora-provesti-perevirku

Відключення світла українцям пов'язали з ремонтами: Міненерго попросило регулятора провести перевірку

 • 19808 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Міністерство енергетики України звернулося до НКРЕКП щодо перевірки порушень операторами систем розподілу (ОСР) графіків ремонтів в опалювальний період, повідомили УНН у міністерстві.

Цитата:

"За дорученням Міністерства енергетики України Держенергонагляд здійснив аналіз відключень споживачів електричної енергії у грудні місяці цього року. Отримані дані свідчать про значну кількість планових ремонтів, які здійснюються операторами систем розподілу впродовж осінньо-зимового періоду", - вказали у відомстві.

Деталі

При цьому, вказали у Міненерго, першочерговим завданням ОСР "надійне забезпечення електроенергією побутових та промислових споживачів, особливо протягом опалювального сезону". І що на це варто орієнтуватися ОСР, які "мають планувати проведення ремонтних кампаній в міжопалювальний період".

"Міненерго наполягає, що у разі критичної необхідності проведення планових ремонтів протягом осінньо-зимового періоду, оператори мають забезпечити альтернативне живлення споживачів під час проведення відповідних робіт", - додали у міністерстві.

"З метою проведення перевірки порушень операторами систем розподілу ремонтної програми і пошуку механізму їх недопущення у майбутньому Міненерго звернулось з відповідним листом до НКРЕКП", - додали у міністерстві.

Доповнення

15 грудня Прем'єр Денис Шмигаль заявляв, що жодних віялових відключень споживачів від початку опалювального сезону не відбувалось. А кількагодинні відключення, які можуть мати місце в тому чи іншому місті, за його словами, — це "невідкладні ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь, або аварійні ситуації, пов’язані з погодними умовами".

Очільник уряду додав, що в грудні, за даними Мінененрго, очікується загалом майже 2 млн тонн поставок українського та імпортного вугілля. Водночас заплановане споживання, за його словами, очікується на рівні близько 1,7 млн тонн.

На тлі браку вугілля на складах ТЕС для виробництва електрики Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі. Можливість для імпорту електрики з РФ та Білорусі з'явилася з 1 листопада, після кількамісячної заборони та судової тяганини.

Водночас Росія відмовилася експортувати в Україну вугілля, яке використовують на ТЕС для виробництва електрики.

Українські Національні Новини

Економіка