vidkliuchennia-svitla-mozhut-prypynytysia-vzhe-nastupnoho-tyzhnia-v-ukrenerho-nazvaly-umovu

Відключення світла можуть припинитися вже наступного тижня: в Укренерго назвали умову

 • 14112 переглядiв

Голова "Укренерго" прогнозує можливе припинення відключень електроенергії з наступного тижня через спад спеки та введення нових енергоблоків. Також він розповів про ефективність захисних споруд на об'єктах компанії.

У разі відсутності форс-мажорів – вже наступного тижня, ймовірно, вдасться уникнути відключень електроенергії. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає УНН.

Поки буде зберігатися спека (на щастя, виглядає так, що вона буде не дуже тривалою) – будуть певні дефіцитні години протягом кожної доби, кожного робочого дня. Як ви бачите, це здебільшого вечірні години, коли споживання найбільше. І в такі вечірні години можуть бути застосовані одна чи дві черги відключень. В кінці тижня ми очікуємо, що певне спадання спеки, а також введення в роботу додаткових енергоблоків на певних електростанціях – дозволить нам скомпенсувати дефіцит. І будемо сподіватись, що на наступному тижні вже обійдемося без відключень 

– зазначив Володимир Кудрицький.

Додамо

Ще однією темою, яку обговорили в ефірі, стала вартість і ефективність захисних споруд на об’єктах "Укренерго". Нагадаємо, напередодні були оприлюднені кошториси вартості основних матеріалів захисту високовольтних підстанцій. Володимир Кудрицький відзначив ефективність вже здійснених заходів та підкреслив, що "Укренерго" не використало на будівництво захисних споруд жодної копійки бюджетних коштів – залучаючи на ці потреби міжнародну допомогу.

"На багатьох об’єктах критичної інфраструктури споруджений захист по периметру об’єктів. Цей захист складається з біг-бегів або з габіонів, які наповнені піском, і захищають такі споруди від уламків – якщо, наприклад, ракета, або якийсь інший боєприпас, розривається у певному віддаленні від обладнання. Наш захист призначений для того, щоб захистити критичне обладнання від саме прямого влучання, оскільки, на жаль, "Шахеди" бувають досить точними, і тут неможливо обійтися тільки захистом першого рівня. Тому – це великі досить конструкції, на кожну з них іде більше двох тисяч кубометрів бетону, сотні тонн арматури і металевих балок перекриття", – повідомив Володимир Кудрицький.

В ДТЕК пояснили, як аномальна спека впливає на відключення світла19.08.24, 12:53

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Київщина вже на 80% готова до опалювального сезону - Кравченко

     • 10381 переглядiв